Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Diamanda Galás különleges órája

2020. március 21. - Szigi.
Alan: "Diamanda Galás -aki szintén a Mute Records előadóművésze- szintén szerepel az albumon. Példának okáért ő képzett opera énekes. Régóta kerülgetjük már egymást, figyelemmel kísérjük a másik munkáját, de valahogy eddig elmentünk egymás mellett. Mindig is szerettem volna vele dolgozni, hiszen ő a szó szoros értelmében egy klasszikusan képzett énekesnő. Hihetetlenül széles zenei stílus-skálán bizonyított már és briliáns munkák kerülnek ki a kezei közül. Nem utolsó sorban pedig messze menően alkalmazkodóképes, ami nagyon fontos, mert én szeretek az utolsó pillanatban is mindent átszerkeszteni, ha éppen ahhoz van kedvem.
 
A 'Strange Hours'-hoz készített videóklip is tulajdonképpen arra szolgál, hogy reprezentálja magát az albumot. Tele van különböző tárgyakkal, tárgyakkal amelyek a jég fogságába estek... A szám alapja igen blues-os. És ez az alap van feldúsítva egy kemény ütemmel. A klip tulajdonképpen egy emberről szól, aki elveszít valamit. Valamit, amelynek hiányában bizony gyötrelmes órákat [strange hours] él át és közben furcsa dolgokat művel... Michael Williams [Intro] rendezte a klipet. A filmen megjelenik egy kislány, mintegy a férfi képlékeny memóriájának szülöttje... a férfi által meggyilkolt kislány emlékképe ez."
 
A klip előtt említsük meg, hogy a Liquiden található eredeti STRANGE HOURS - ami később fontos kiadványoknak lett címe, illetve kislemezen is megjelent, nem sokkal a Liquid megjelenése után - hosszabb és szokatlan hangokkal kezdődik: fura hegedűhang, öngyújtó, cigi első slukkja, táska cipzárhangjai, egy lötyögős beatzenekar, léptek, kinti zajok, újra hegedű, majd egy füstös kocsma elmosódó hangjai, ahol egy nő elveszetten énekel: "just a dream, just a dream, all our plans and all our schemes" (ami egy Jimmy Clanton dal egyébként), és csak ezután jön a rendkívül kemény, szigorú, triphopos-bluesos alap. Galás leginkább Tina Turnerre emlékeztető hangja ("a legfeketébb fehér hang", mondta róla valaki) uralja a dalt, és az alkotás végén a "törzsi" megőrülés szintén emlékezetes. Ezzel együtt szerintem vannak jobb dalok is a lemezen. Íme a klip:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7915541690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása