Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Sok szaké, vagy szándékos? A tokyoi rejtély 35 évvel ezelőttről

2020. április 12. - Szigi.
A sok szaké volt az oka, vagy szándékos dolog történt? Ma 35 éve a Some Great Reward egyik tokyoi állomásán szokatlan dolog történt. Az egyszámos Martin blokknál Alan leült a zongorához, és - mint addig a turné minden előadásán - a Somebody-t kezdte el játszani. Minden bizonnyal ez a dal kellett, hogy jöjjön, hiszen még a dal kezdőzörejei is hallatszódnak. Meglepetésre Martin viszont - a turné során először - a Some Great Reward másik általa énekelt dalát, az It Doesn't Matter-t kezdte el énekelni. Mintha hallható lenne Alan megrökönyödése, de aztán továbbjátszotta az egyre inkább improvizációba hajló Somebody-variánst, Martin pedig továbbra is maradt az It Doesn't Matter-nél. A koncert után állítólag az elfogyasztott jelentős mennyiségű szakét hibáztatta Martin a "bakiért", bár hozzátette, hogy ő sem volt éppen szomjas! :)
 
Később viszont mást mondott: "Egyáltalán nem emlékszem, hogy ezt a verziót játszom, viszont kétlem, hogy Martin hibája lett volna. Szerintem úgy dönthettünk, hogy szándékosan csináljuk így, hogy a Somebody-t zongorázzuk és egy másik dalt éneklünk rá. Azért gondolom ezt, mert van egy vonóshang (asszem) jön be a második versszak alatt - egy hang, amit nem használtunk a Somebody alatt. Ezt valószínűleg Fletch játszhatta, hiszen én a zongoránál voltam, és ő soha nem játszott ilyesmit előzetes gyakorlás után, szóval ezt valószínűleg így gyakoroltuk. Ez az én elméletem".
 
Szóval, rejtély megoldva? Persze, felmerül a kérdés, hogy akkor a turné többi állomásán miért nem improvizáltak így? Hiszen legjobb tudomásunk szerint az összes többi fellépésen a Somebody-t játszották. Nem lehet, hogy mégis a szakés verzió az igazi? :D
 
Itt hallható a meglehetősen kakofón, ráadásul nem túl jó minőségű verzió; egy kis bájos gyöngyszem a korai Depeche Mode világából!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr10015607778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása