Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

"Az új album címe Ultra" - 23 éve jelent meg az első nagylemez Alan kiválása után!

2020. április 14. - Szigi.

Martin: Az új album címe Ultra.

- Van valamilyen speciális ok arra nézve, hogy ezt a címet választottátok?

Martin: Véleményünk szerint ez egy nagyszerű szó, végtelen egyszerű és nem hinném, hogy bárki előttünk valaha használta volna. Visszanéztünk az időben, kutattunk a zenei krónikában, megnéztük régi lemezek címeit és rájöttünk, hogy ezt a szót, legalábbis tudomásunk szerint, ezeddig még senki sem használta. Megmondom őszintén ez a felfedezés egy kicsit meg is lepett minket.

- Hogyan látjátok az új albumot a többi fényében? Értem ezt úgy, hogy ha mondjuk elnevezem a "Violator"-t egyesnek, a "Songs Of Faith And Devotion"-t kettesnek, akkor hívhatom az "Ultra"-t hármasnak ebben a sorban?

Martin: A dolog ennél azért egy kicsit érdekesebb. Mondjuk meg kellene cserélni az utolsó kettőt. Számomra ugyanis ez az album inkább tűnik a "Violator" folytatásának, mint az előző. Az "Ultra" mintha valahogy természetes módon követné a "Violator"-t. Habár csakúgy, mint a "Songs Of Faith And Devotion"-ön, a mostani albumon is használtunk session, vagyis vendég zenészeket, ami nem nagyon volt jellemző ránk a múltban. A "Songs Of Faith And Devotion" hangzásvilága egyébként egy tudatos döntés volt a számunkról az irányban, hogy valami tőlünk teljesen szokatlan dolgot csináljunk. Nevezhetnénk akár a mi ál-rock albumunknak is. Élvezet volt készíteni egy ilyen albumot is, hiszen "élő" volt az egész.

- Az "ULTRA" telis tele van különböző stílusokkal és vegyes hatások érezhetők ki rajta. Mennyiben volt ez a részetekről tudatos?

Dave: Éppen ezért jó ez az album, mert van rajta minden. Egy kevéske rock, egy kevéske ballada, sőt country,.... szóval mindenkinek van rajta valami. [mind nevet.] (a fordítások a HDMFC honlapjáról származnak).

Ma van az évfordulók napja: 23 éve jelent meg az ULTRA!

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4215611680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása