Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

De hát miről is szól a Shake The Disease? A fiúk a hosszú verzió közben elmondják a véleményüket

2020. április 29. - Szigi.
Dave, 1986: "A Hansa stúdió pincéje elég kísérteties, nem igaz? Itt énekeltem fel a Shake The Disease-t töksötétben, és rettegtem közben. Tele volt a fülhallgatóm fura, suttogászerű zajokkal, és néha mintha árnyékokat láttam volna... elég kísérteties ez a stúdió".
 
Martin, 1985: "A dal egy lány és egy fiú egyoldalú kapcsolatának a történetét meséli el. Rájöttek, hogy ez véget fog vetni a kapcsolatuknak. Szóval ez egy elég csípős dal, de nem az életemről szól. Christine és én nagyon jól megvagyunk. A szakítás tutira szóba se jöhet. "
 
Martin, 1989: "Időnként a dalok közti kapcsolatok nagyonis nyilvánvalóak, mivel szeretek hivatkozásokat betenni más dalokra. Mint például a Shake The Disease-ben van az a sor, hogy "Now I've got things to do, and I've said before that I know you have too". Itt az, hogy "már mondtam korábban", a Stories Of Old-ra utal: "Now, I've got things to do and you have too". Nagyon szeretem ezeket az összekapcsolódásokat.
 
Dave: "Ez egy szerelmes dal, és valójában azokról a problémákról szól, amin nem lehet túljutni a szerelemben, amikor megpróbálunk valaki olyasvalakivel beszélni, aki kedves számunkra, például kedveljük az iskolában, vagy ilyesmi, és megpróbálsz velük beszélgetni. És ez néha nagyon nehéz, tudod, erről szól ez a dal alapvetően. És megpróbálja a fiú lerázni ezt a betegséget, hogy nem tud beszélgetni emberekkel. "
 
Andy: "Mindannyian boldog kapcsolatokban élünk, és ebben a dalban köszönetet mondunk a barátnőinknek, akiknek nem mindig lehet könnyű velünk. A szöveg azzal a problémával foglalkozik, hogy milyen nehéz a kapcsolatot fenntartani a mi helyzetünkben, mivel mi túl gyakran inkább félrevonulunk. De véleményünk szerint ez is az egoizmus egyik formája. Fontos, hogy nyíltan mondjuk meg azokat a dolgokat, amik zavarnak minket - hát erről szól a Shake The Disease. "
 
A Shake The Disease hosszú verziója, a csaknem 9 perces REMIXED EXTENDED - némi meglepetésre - nem jelent dupla annyi élvezetet, mint a tökéletes alapszám; egy kicsit öncélúnak tűnnek a megvagdosások a dalban. A végén a kiteljesedés azért itt is csodálatos! :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7115646882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása