Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Live Spirits, tizenötödik rész: Never Let Me Down Again

2020. július 29. - Szigi.

A főprogram egy olyan dallal zárul, amely az elmúlt 20 évben vagy főprogram-záró, vagy koncertzáró (a Touring The Angel első szakaszát leszámítva), ez pedig egy újabb minden-fellépésen-játszott dal, a NEVER LET ME DOWN AGAIN! A dal a Live Spirits-en egy totálképpel kezdődik - a cirkuszi sátor-szerű színpadot megpillanatani mindig kicsit sokkoló - majd a dal kezdetekor Dave "légdobol" Christian felé, amikor a dobos belepörget a dalba; majd pedig hogy Gordeno se maradjon ki, felé is légzongorázik egyet. Az első versszakban szinte végig Dave-et és Martint mutatják (a kivetítőn is), majd egy újabb Dave-féle légzongorázás után jöhet a refrén, amelyben egy pillanatra feltűnik Andy is, amint jól hallhatóan játssza a dal basszusszólamát. Gordeno alaposan besegít vokálban Martinnak és Dave-nek. Máris újabb légzongora és újabb refrén jöhet, amelynek a végén mintha Dave tévesztene, és mintha "never put your feet back down on the ground"-ot énekelne "my feet back" helyett. Máris jön az instrumentális rész, rengeteg stroboszkóppal és Gordeno kissé nyugtalanító, ereszkedő zongoradallamával. Martin is nagyon nagy beleéléssel gitározik, bár néha nem könnyű megállapítani, hogy pontosan mit is játszik. A dal "sötét" részének lezárásával máris jöhet a karlengető rész - Dave fájóan keveset karlenget, de a közönség mindent belead, és itt láthatjuk egy pillanatra Kalenda Niki magyar zászlaját az első sorban. Dave kimegy a kifutóra - sajnos a kamera nem követi - és onnan mond köszönetet a lengő búzamezőnek, a karlengető embertömegnek. Szerencsére a zavarba ejtő pólólövöldözést elengedték erre az utolsó fellépésre, így ennek csak az emlékeinkben marad nyoma... így zárul tehát a Global Spirit Tour utolsó fellépésének a főprogramja! Sokkal intimebb dal következik, bár a korszak ugyanaz lesz... ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr516077250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZeroHero 2020.07.31. 16:45:35

Az újkori NLMDA koncertfelvételek közül talán ezt fogom a legjobban szeretni, egy egészen apró dolog miatt: Christian pergődobja végre erősen és hosszan szól, ügyesen idézi fel az eredeti (pontosabban a Led Zeppelin-féle) soundot!

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2020.08.04. 08:31:57

Köszi itt is a hozzászólásokat! :)

ZeroHero 2020.08.07. 01:53:04

Jajj, ugyan! :) Ahogy írtam, amúgy is szeretem az ilyen részletekbe menő kritikákat, én csak egyfajta másvéleménnyel kívánom kiegészíteni a leírtakat, csak nem tudtam, hogy a "na bazz, már megint írt!" vagy az "Ó, még egy komment, király!" kategóriába esek bele :D

Amúgy csendes szemlélőként követem már egy ideje a blogot is, meg a hozzászólásaidat is a DM és az Ákos fórumokon is. Ez a honlap lenyűgöz az információáradatával, szóval csak így tovább! Más téren meg ha nem is egyezik a véleményünk, akkor is mindig élvezettel olvasom, amiket írsz, mert manapság ritka az igényesen megfogalmazott vélemény.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2020.08.07. 20:52:58

@ZeroHero: köszönöm, meg vagyok tisztelve :)
süti beállítások módosítása