Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

The Normal, második rész

2020. november 16. - Szigi.

A THE NORMAL, azaz Daniel Miller egyetlen kislemezének B-oldalával nyitjuk ezt a szép őszi hetet. Ez a meleg műbőr, azaz a WARM LEATHERETTE, ami mindenképpen az emlékezetesebb alkotás a két dal közül, és ami később, közvetve egy legendás kiadó megszületéséhez is vezetett. Daniel ugyanis nem akart házalni lemezcégeknél a kislemezével.

Daniel: "Rengeteg cikk jelent meg a különböző magazinokban arról, hogy hogyan készítsd el a saját kislemezedet. Néhány próbanyomat a lemezből aránylag egyszerűnek tűnt és nem túl drágának, ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom".

A lemez elkészítése természetesen egy következő problémát hozott magával, nevezetesen a terjesztés kérdését. Daniel hamarosan a Rough Trade lemezboltban kötött ki. Emlékei szerint "egyszerűen besétált a boltba egy lemezzel a kezében és megkérdezte, hogy akarnak-e egy doboznyit venni belőle".

Daniel: "Találkoztam Geoff Travis-szel, a Rough Trade fejével, aki hátravitt a bolt végébe, ahol feltette a Warm Leatherette-tet, és meg csak annyit tudtam mondani, hogy atyaég, mivel nem igazán voltam hozzászokva, hogy valaki meghallgatja, amit csinálok. A lényeg, hogy bejött nekik, és mondták, hogy ha ők terjeszthetik, segítenek 2000 darabot kinyomni belőle. Úgyhogy ebben meg is egyeztünk. A kislemez 1978 májusában jelent meg, jó kritikákat kapott és elkapkodták, mint a cukrot." (az idézetek Steve Malins: Black Celebration című könyvéből származnak)

Hallgassuk meg tehát a Warm Leatherette-et, amelyből a T.V.O.D.-hez hasonlóan egy szövegrészlet megtalálható a kislemez belső oldalán: "...feel the steering wheel..."

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7416285300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása