Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Steve Malins a People Are People-ről

2024. március 12. - Szigi.
"Közben a Hansa korszak első gyümölcse beért és március 12-én megjelent a tizedik kislemezük, a People Are People, két nappal azután, hogy visszatértek az 5 napos olasz és spanyol turnéjukról. Gore így nyilatkozott: „Spanyolországban az összes lemezünkön egy „Tánczene” feliratú plecsni figyelget”. A People Are People az addigi legnagyobb sikert aratta. Az Egyesült Királyságban az előkelő 4. helyet szerezte meg a listákon, Németországban pedig három hétig listavezető volt. „Úgy vélem Nagy-Britanniában soha nem volt részük akkora hisztériában, mint ami Németországban körülvette őket - véli Bamonte. - Még arra is tisztán emlékszem, hogy az egyik nagy német tévé, az egyik számukat felhasználta az 1984-es olimpiai közvetítések során. Onnantól kezdve az utcán sem tudtak úgy végig menni, hogy ne zaklassák őket a rajongók
 
Amerikában a People Are People lett az első igazán nagy slágerük, ami bekerült a Top 40-be, majd később a 13. helyen landolt. „Erőteljesebb hangzást akartunk a People Are People-nak - kommentálta Gahan, aki ügyesen hárította el a kritikákat, amik hasonlóságokat véltek felfedezni más bandák hangzásával kapcsolatban. - Volt egy időszak, amikor Daniel le akarta szerződtetni a Test Department-et, de mi arra se vettük a fáradtságot, hogy meghallgassuk őket - a Test Department és a Neubauten minden téren a művészetre koncentrál, mi meg inkább dalokat írunk.”
 
A People Are People egy közvetlen fülbemászó dal, amit a keményebb hangzás és ritmus különböztet meg olyanoktól, mint a Just Can’t Get Enough. „Tisztában voltunk vele, hogy könnyen lehet belőle diszkósláger is - motyogja Wilder de nem akartuk, hogy tucatsláger legyen, mint az összes többi szám, amiket akkoriban lehetett hallani." (az idézetek Steve Malins: Black Celebration című könyvéből származnak).
 
Következzék egy fellépés a Saturday Superstore műsorból:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2818350231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása