Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A Dreaming Of Me kislemez sorsa - valamint mi a fene az a "cold end"?

2021. február 20. - Szigi.
A DREAMING OF ME nem került fel a Speak And Spell-re, a Wikipedia szerint a szerénynek mondható 57. slágerlistás helyezés ellenére (ezt máshol nem hallottam megerősítve), viszont ezzel a dallal indul a The Singles 81-85 válogatáslemez! 2006-ban viszont, amikor újra kiadták a Speak And Spell-t remasterelve és SACD verzióban, meglepetésre rátették utolsóként a lemezre. Ami a még meglepőbb volt, hogy az úgynevezett "Cold End" verzióját tették rá, azaz a dal tovább tart és néhány disszonáns hang után ér véget (sőt, állítólag van egy még hosszabb változat is, amit csak egy nagyon szűk kör hallott). A furcsa lezárásra igen meglepő magyarázatot adott Jonathan Miller a Stripped című könyvben, amivel a reggeli posztban említett kocsmázásra is visszacsatolhatunk: "Mikor a Depeche Mode debütáló nagylemezét, a Speak & Spellt CD-n újra kiadták, véletlenül lelepleződött az együttes kollektív derültsége a Dreaming Of Me 1980. decemberi felvételének ideje alatt. Valószínűleg a szerencsétlen hangmérnök hibájának köszönhetően a szám meghosszabbított elhalkulásában világosan hallható, amint valaki örömujjongásban tör ki, és hallható néhány zavaró, hamis hang is."
 
Nézzük meg ezt a vicces végű, "cold end" (azaz nem lehalkuló, "fade out") változatot, természetesen szintén egy fanvideóval!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4016433010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása