Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Egy hónapos örömünnep - Black Celebration hónapot kezdünk!

2021. március 01. - Szigi.
A tavaly március a 30 éves Violator bűvöletével telt itt a Depeche Mode blogon; az idei harmadik hónap pedig a 35 éve kiadott BLACK CELEBRATION dicséretéről fog szólni „Egy hónapos örömünnep” néven 1 hónapon a 35 éves Black Celebration nagylemezről fogok cikkeket fordítani David McElroy kiváló blogjáról, az Almost Predictable Almost-ról! David 5 évvel ezelőtt szentelt egy hónapnyi bejegyzéssorozatot a Depeche Mode 1986-os nagylemezének; fordításaimmal ezekre a gondosan megírt cikkekre szeretném a figyelmet felhívni. Természetesen az eredeti linken képek, videók és további érdekességek is találhatóak (angolul).
 
Az első napi bejegyzés ez volt 2016 március elsején:
„A Depeche Mode Black Celebration-jét joggal tekintik az együttes egyik remekművének. Ez a nézet nem terjedt el olyan széles körben, mint a Violator vagy a Songs Of Faith And Devotion esetében, de a Black Celebration hatalmas szerepet játszott abban, hogy a Depeche Mode-ot abba a pozícióba emelje, amit ma elfoglal.
 
Az album 1986 március 17.-én jelent meg, és az ezt követő turnén az együttes először játszott arénákban Angliában, és az amerikai áttörés is formálódott; ekkortájt tört ki a banda a kultikus státuszból sportcsarnoktöltő együttessé, annak ellenére, hogy alig játszották őket a rádiókban. A Black Celebration nélkül a Depeche Mode nem úgy létezne, ahogy ma ismerjük, és ez egy borzasztóan rossz dolog lenne.
Ezt a hónapot ennek a csodálatos albumnak szenteljük, minden nap egy új cikkel, amelyben indokolatlanul sokat fog szerepelni a „black” és a „celebration” szó. Lesz néhány vendégbejegyzés, exkluzív interjú Gareth Jones-szal, interjú tribute bandekkel (Speak And Spell, Forded To Mode), és lesz egy beszélgetés Dennis Burmeister-rel, a káprázatos Monument című könyv szerzőjével – és még sok más érdekesség vár rátok!”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4516443712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása