Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

2006 Mountain View - 15 éve kezdődött a Touring The Angel folytatása és az Live Here Now-korszak kezdete!

2021. április 27. - Szigi.
Ma 15 éve indult a Depeche Mode Touring The Angel nevet viselő koncertsorozatának a második, szabadtéri szakasza, a San Francisco és San José között féluton található Mountain View-ban, a legendás Shoreline Amphiteatre-ben. A turné néhány észak-és közép amerikai fellépéssel indult, majd pedig a nyarat Európában töltötték a fiúk - ahogy arról mi Budapesten is szerencsésen meggyőződhettünk! :)
 
Kiadvány szempontból a turnészakasz érdekessége az, hogy ekkor indult a Live Here Now és a Depeche Mode közös vállalkozása, amely alapján innentől csaknem az összes koncertet rögzítették és kiadták dupla koncert CD-n, Anton Corbijn fotóival. Az impozáns vállalkozás nagyrészt lelkesedést keltett a DM rajongók körében, és sok ilyen "LHN" CD ma is borsos áron hozzáférhető a turnéról (és a következő turnéról, hiszen a Tour Of The Universe-ről is jónéhány LHN CD jelent meg). Művészi szempontból már kétségesebb a helyzet, kissé "dömping" volt ekkortájt a DM kiadványokból (mostanában persze örülnénk ilyen kiadványbőségnek), így számomra kétséges, hogy anyagilag mennyire volt jövedelmező a Live Here Now számára egy ilyen kaland (akinek erről van több információja, jelezze!). Noha valamennyire "fazonigazítva" van a hangzás, mégis eltérően szólnak a különböző helyszínek koncertfelvételei. Hardcore-rajongók képben vannak azzal is, hogy melyek a jól szóló, és melyek a kevésbé jól szóló felvételek :)
 
A szabadtéri turnészakaszra a DM kicsit fazonigazította a setlistet is. A legnagyobb és legkellemesebb meglepetést mindenképpen a Photographic 20 év utáni reaktiválása jelentette, ráadásul a dalt a legdögösebb, 1982-es verziójában adták elő (igaz gyakran gúnyosan felkonferálva - bár már eleve a "felkonferálás" ténye is meglepő, hiszen 1983 óta nem konferáltak fel dalt DM koncerten). Természetesen a gúny nem érdekelte a rajongókat; szerintem erről a turnészakaszról mindenkinek a Photographic ugrik be! Visszakerült a setlistbe még az ekkor éppen nyolcéves szüneten lévő Stripped és az első turnészakaszban némi meglepetésre hanyagolt In Your Room Is, Dave pedig új "saját" dalt hozott a lemezről, és a Nothing's Impossible-t énekelte jórészt innentől. Csere nélkül repült a setlistből a Policy Of Truth, a Macro, a Damaged People, az I Want It All, az Everything Counts és a Goodnight Lovers; csereszámmá lett a The Sinner In Me, a Just Can't Get Enough és a Somebody. Ekkor vezették be azt a mára már sajnálatos tendenciává rögzült szokást, hogy a turné későbbi szakaszára kurtítottak a setlisten: Mountain View-ben a korábbi 22 helyett csak 18 dal volt, és aztán noha ez később jórészt felment 20-ra, ez mégiscsak kurtítása a dalcsokornak. Még némi változás volt, hogy a John The Revelator a koncertek második számából átkerült a koncert közepére (ráadásul a 18 számos koncerteken rendre ki is hagyták a setlistből), és a Goodnight Lovers elmaradásával a Never Let Me Down Again lett a záródal. A turnészakasz kellemes meglepetését Martin jelentette, aki ekkor újra felvette az Exciter Touron tapasztalható jó szokását és elkezdett régi dalokat is eljátszani, saját magát gitáron kísérve, vagy Peter Gordeno zongorakísérletével. Így hallhattuk ezen a turnén például a Leave In Silence-et, a Blue Dress-t, a Judas-t, vagy az It Doesn't Matter Two-t, a dalok szerzője által prezentálva.
 
Ez volt tehát az első Live Here Now kiadvány, Mountain View-ből. Íme a koncert teljes audio felvétele (ha jól fülelem, ezt nem az LHN felvétel, mivel gyengébb minőségű - bár lehet, hogy a koncertCD "rontott" változata):
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr916514734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása