Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Anaheimi turnébúcsú emlékezetes pillanatokkal - 20 évvel ezelőtt

2021. augusztus 19. - Szigi.
Ma 20 éve ért véget az Exciter Tour első turnészakasza, az észak-amerikai menetelés. Nézzük BRAT webmester beszámolóját az utolsó koncertről, Anaheimből:
 
" - Dave külön kérésére Martin a Condemnation-t énekelte akusztikus hangszereléssel
- A When The Body Speaks alatt Dave azt mondta Martinnak, hogy húzódjon hozzá nagyon közel, mivel ez az utolsó koncert
- A Enjoy The Silence alatt az előzenekar, a Poe egész sleppje (zenekar, család, asszisztensek) a színpadra lépett, és táncra perdültek a dal előadása közben. David ismét megköszönte nekik, hogy előzenekaruk volt. A dal vége felé a Poe basszusgitárosa a színpadról beugrott a tömegbe (Fletch színpadi oldalán - úgy láttam, a negyedik sorig jutott).
- Az In Your Room alatt néhány felfújható cápát dobáltak fel a színpadra (mivek a kivetítés során cápa és néhány aranyhal volt látható). Az egyik crew-tag megfogta az egyik cápát, és a médiagödörben (az első sor előtt) sétált, fel -le mozgatva, hogy szimulálja az úszást. David látványosan nagyot mosolygott erre!
- A Personal Jesus alatt Peter felhúzta a színpadra a Poe billentyűsét, és szinte kényszerítette, hogy játssza le a dal végét!
- David teljesen elrontotta a Clean -t az első versszaknál, de aztán kiköszörülte a csorbát a dal végéig (miközben végig mosolygott).
- a Home előtt Martin azt mondta, hogy egy olyan dalt fog játszani, amelyet évek óta nem adtak elő. Személy szerint azt hiszem, hogy ez nagyon gonosz vicc volt!
 
Mindenesetre, nagyszerű koncert volt ez, az észak-amerikai turné zárásaként! És még valami, ami nagyon megragadt bennem másnap, a hotel előtt. El akartam búcsúzni a szállodai személyzet egyik tagjától, és nem más üdvözölt odakint, mint David, ahogy éppen egy nagy külvárosi járgánnyal készül elindulni. Valahogy rossz érzés volt látni őt a volán mögött (nem szóvicc!). A zenekarnak dolgozom. Tudom, hogy normális életük van a színpadon kívül (többé-kevésbé). De ez azért így is megijesztett :)
 
Nem készültek fotók a koncertről, mivel nem szabadott egyetlen állóképet sem készítenünk (köszi srácok - nagy, meleg, odabújós ölelés mindannyiótoknak! :P ). Legalább ez lehetővé tette számomra, hogy végre tényleg lássak egy koncertet anélkül, hogy aggódnom kellene, hogy lemerülnek-e az elemek, vagy hogy a vaku véletlenül kialszik, miközben fotózok. Mindenesetre több, mint 400 képet tettem fel az utolsó pár koncertről. Hány Dave-féle fenékfotóra van szüksége egy weblap-olvasónak? (ez egy retorikai kérdés, nehogy emailben válaszoljatok!)
 
Nichelle visszatér augusztus 28.-án a feladataihoz; akkor kezdődik az európai turné, Tallinnban. Ő fogja újra írni a turnéblogot is. Köszönöm mindenkinek, aki odajött hozzám a koncerteken pár kedves szóval (bocs, hogy nem beszéltem többet - kidolgoztam a belemet is). "
 
Itt van az a bizonyos Condemnation, amit Dave kérésére Martin énekelt ezen a koncerten (jól hallható Martin felkonferálása is). Ez már az ötödik dal volt ezen a turnén, amit Martin a setlisbe emelt (ez akkortájt még nagy meglepetésnek számított). Érdekesség, hogy később a turné folyamán Dave is énekelte ezt a dalt (lásd pl. One Night In Paris DVD kiadvány), így a Condemnation az egyetlen dal, amit a Depeche Mode egy turnén belül két énekessel is előadott (ezt viszont ráadásul két turnén, hiszen az Exotic Touron is már eljászották ugyanezt).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1116664756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása