Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

30 éves az Ebbhead, Alan egyetlen produceri közreműködése!

2021. szeptember 30. - Szigi.
Ma 30 éve jelent meg a NITZER EBB: EBBHEAD című lemeze, amelynek Alan Wilder és Flood volt a producere, a mixelési feladatokat pedig Alan mellett Steve Lyon végezte. Alan és a Nitzer Ebb frontemere, Douglas McCarthy között a munkakapcsolat ekkor már viszonylag hosszabb időre nyúlt, hiszen a Nitzer Ebb volt a DM előzenekara a Music For The Masses és a World Violation Tour néhány turnészakaszán. Mi több, amikor Dave-et megkérdezték 1990-ben egy rádióinterjúban, hogy melyik lehet a jövő nagy zenekara, ő azt válaszolta: "talán a Nitzer Ebb!". 1991-ben tehát Alan elvállalta a produceri feladatokat az Ebbhead című új Nitzer Ebb lemezen, Douglas McCarthy pedig később Recoil lemezeken történő közreműködésekkel (Faith Healer, Incubus, Stalker) hálálta meg a munkakapcsolatot (sőt, aztán még 2010-ben is voltak DM előzenekar - például a 2010 januári budapesti DM koncerten!).
 
Az Ebbhead-ről három kislemez jelent meg. Elsőként a lemez egyik legjobb dala, az I GIVE TO YOU jelent meg maxin, amelynek már hamisítatlan, fenyegető, "Alanes" hangulata van, bőven elférne az egy évvel későbbi Bloodline lemezen is. A klip nekem nagyon fura, bár valószínűleg nem én vagyok Douglas McCarthy felsőtestének első számú célközönsége :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr516704598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása