Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A menetelés vége: 2001, Mannheim, Exciter Tour turnézáró!

2021. november 05. - Szigi.
És ma 20 éve volt az Exciter Tour ünnepélyes zárókoncertje Mannheimben! Martin meglepetés pluszdalként (!) a ráadásban a Home előtt eljátszotta a World Full Of Nothing-ot, amit németül úgy vezetett fel, hogy "ezt a dalt még sohasem játszottuk - bár ti ezt jobban tudjátok!". Természetesen ez vaskos tévedés, 1990-ben a World Violation Tour-on 61-szer is előadták a dalt.
 
A rajongók két meglepetést is szerveztek: a Freelove alatt lufikat tartottak a magasba; a Home alatt pedig "Thank You Depeche Mode" feliratú táblákat tartottak a magasba. A Condemnation alatt Dave elmondta turnézáró beszédét, amelyben köszönetet mondott a zenekarnak és a stábnak. A Personal Jesus alatt Jez Webb, Martin gitártechnikusa egy hatalmas, közel 2 méter magas és 1 méter széles papírból készült mobiltelefonnal lepte meg Martint.
 
Nichelle Carlson-tól búcsút intünk lassan (azért még nem), de lássuk, ő mit írt a turnénaplóban a koncertről:
 
"Hű, ha belegondolok, hogy tegnap játszottuk az utolsó koncertünket, az azért elég elképesztő. Még nem igazán fogtam, hogy vége, érted?
 
A koncert hihetetlen volt, és a rajongók is azok voltak. Léggömböket és köszönő táblákat tartottak a magasba - annyira megható volt. Látszott rajtuk, hogy azt akarták, hogy a zenekar emlékezzen erre a koncertre, és örökre megmaradjon az emlékezetükben.
 
Martin újra elénekelte a "Somebody"-t, majd a ráadás után és a "Home" előtt még egy akusztikus dalt énekelt, a "World Full Of Nothing"-ot. Aztán elénekelték a "Condemnation"-t, ami annyira gyönyörű volt. Korábban nem vettem észre, de David azt mondta utána, hogy nagyon elérzékenyült a dal alatt, és próbálta magát összeszedni, hogy befejezze. Azt hiszem, minden érzelem egyszerre tört rá, és nem tudott uralkodni rajta. Megható pillanat volt, amit szerintem az összes srác átérzett.
 
Aztán a legjobb rész az volt, amikor elénekelték a "Never Let Me Down Again"-t, és mindannyian felmentünk a színpadra - az egész zenekar és a stáb, nagyszerű volt. A legviccesebb része annak a pillanatnak azonban az volt, amikor Peter felkapta Beant, a turné könyvelőnket, és a hátára vette, majd befejezte a dal lejátszását - frenetikus volt! Mindannyian mindig dühösek voltunk Beanre, mert végigdolgozta az egész koncertet, és egyszer sem jött ki, hogy megnézzen egy dalt, úgyhogy ezúttal gondoskodtunk róla, hogy most ott legyen!
 
A koncert után mindenki nagyon érzelmes volt, ugyanakkor nagyszerű érzés volt a siker. Hihetetlen volt rádöbbenni, hogy épp most fejeztél be egy 84 koncertből álló világkörüli turnét. Mindannyian a fiúk szobájába mentünk utána, és Marekkel együtt koccintottunk, hogy mindenkinek gratuláljunk. Természetesen azonnal szomorkodni kezdtem - ez annyira jellemző rám!
 
Aztán átmentünk a szálloda bárjába, és egy meglehetősen csendes estét töltöttünk. Mindenki jól érezte magát, miközben nyugodtan lazított, és rájött, hogy még nem végeztünk - az MTV Awards és a klipforgatás is közeledik!
 
Ma este Marek (Lieberberg) elvisz minket egy "turné végi" vacsorára - jónak ígérkezik!"
 
Itt van tehát a 2001-es menetelés utolsó állomása, amivel egyben nekünk is véget ér az Exciter Tour-t górcső alá vevő sorozatunk. De nem teljesen: még azért az MTV Music Awards és a Goodnight Lovers forgatása a turnéhoz tartozik!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1016747306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása