Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

25 éve volt az első Ultra-Party Londonban

2022. április 10. - Szigi.
Ma 25 éve volt az első Ultra-Party Londonban, az Adrenaline Village-ben. A Depeche Mode ekkor közel 33 hónap után lépett koncertszínpadra, és ez volt az első több számos előadásuk az 1994-es indianapolisi Exotic Tour zárókoncert után. Ez volt az első koncert Alan nélkül; a szintetizátoroknál Dave Clayton, a doboknál pedig Christian Eigner foglalt helyet.
 
A banda a Painkiller Junior intro után az Ultra 4 kislemezes dalát (Barrel Of A Gun, Useless, It's No Good, Home), és a Never Let Me Down Again-t játszotta el. A koncerten részt vett a The Hungarian Depeche Mode Fan Club vezetőségéből Borbély Lajos és Durbák Norbert: utóbbinak köszönhetjük a koncert felvételét, az előbbinek pedig az eseményről szóló kiváló beszámolót.
 
Erről a koncertről kerültek kislemezekre a Barrel Of A Gun, az It's No Good és a Useless koncertváltozatai. A kislemezekre feljavított formában kerültek a dalok (hiszen az eredeti koncerten az It's No Good-ban például Dave kihagy egy sort).
 
A sztárvendégek listája illusztris volt: többek között jelen volt Nick Cave, Tim Simenon, Neil Tennant (Pet Shop Boys), Samantha Fox, Anton Corbijn, Gary Numan, a Primal Scream legénysége, a Dubstar formáció (ahonnan Sarah Blackwood később a Client egyik tagja lett), Alan McGee, Perry Bamonte, az Underworld zenekar, vagy Aphex Twin.
 
Ez volt a két Ultra-Partyból az első; ezen kívül még májusban Los Angelesben lépett fel a zenekar egy ötszámos fellépés erejéig. Az Ultra lemezt ezen kívül nem támogatta semmilyen turné - néhány Ultra dal az egy évvel későbbi The Singles Touron került a setlistbe, de a legméltóbb emléket némi meglepetésre 20 évvel később kapta az album, mivel a Global Spirit Tour középső, téli szakaszán (amit a rajongók egy része csak "Global Ultra Tour"-nak hívott) 5 dalt is játszottak estéről estére az 1997-es nagylemezről.
 
Itt van a londoni Ultra-Party teljes felvétele:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8217801859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása