Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Daniel Miller beugrik a stúdióba - Strangelove (Blind Mix)

2022. április 27. - Szigi.
A Strangelove limitált vinylen három új alkotás volt megtalálható az eredeti formájában ideemelt Pimpf mellett. Elsőként itt a STRANGELOVE (BLIND MIX), ami Daniel Miller és Rico Conning változata. Daniel és Rico, akik akár még néhány hónappal korábban is hajmeresztő és mélységesen alternatív változatokat készített a zenekarnak (Black Celebration (Black Tulip Mix, A Question Of Time (New Town Mix)), ezúttal nem akartak kimaradni a "hódító dal táncos remixei" sormintából és egy kifejezetten táncolható változatot készített a dalból, amelyben nagyban támaszkodott a Maxi-Mix megoldásaira. A mix érdekessége a vége, ahol új szövegrész jelenik meg, noha az inkább a dal sorainak ismételgetése (folyamatos "i give in" felütésre válaszol Dave). Ezt az ötletet végül aztán a dal későbbi albumváltozatára is alkalmazták.
 
Dave Bascombe így emlékszik: „A dal még az album végső keverése előtt jelent meg, és nem sokkal ezután Daniel Miller, aki a 12”-es Blind Mix változatában működött közre, beugrott a stúdióba segíteni. Amikor végre a Strangelove-nak az albumra kerülő változatát kevertük, hozzácsaptuk a 12”-es verzió elemeit is, ami nem volt egyszerű, hisz számos elemből és darabból kellett összerakni. Igazi babramunka volt.” (az idézet Steve Malins: Black Celebration című könyvéből származik)
 
Ez a kis szösszenet is bizonyítja, hogy Daniel és a csapat között azért nem szűnt meg a szoros együttműködés, hiába volt ezúttal - első ízben - külsős a producer (Dave Bascombe).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8617817681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása