Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Sacred

2022. szeptember 28. - Szigi.

A Strangelove elhalkulását egy kitartott mély hang és néhány gregorián kórusrészlet kíséri, majd négy visszhangos dob után jön Dave éneke: „Sacred, holy...“ A SACRED című dalban a refrén gyors elhangzása után aztán elindul maga a dal, ami egy meglehetősen konvencionális alkotás, figyelemre méltó basszussal és teret ölelő Dave vokállal. A dal dallamát zongorán eljátszva sokkal sötétebb és valahogy szakrálisabb is, mint a kissé könnyed hangszerelés. Ebben a dalban szerepel az integráló „spreading the news around the world“ sor, amely a Music For The Masses lemez belső borítóján is szerepel. A kellemes hangulatot a második versszakot övező finom vascsörömpölés sem zavarja meg, és aztán végül Dave-Martin felelgetéssel zárul a dal. Azok, akik kommersznek érezték a Depeche Mode 1987-es lemezét, vélhetően többek között erre a dalra gondolhattak.

A DM Live Wiki kiváló gyűjtése alapján Andy a Képes 7 című magyar (!) magazinban nyilatkozott arról, hogy a Sacred „a szeretetről, mint hitvallásról szól“. Dave Bascombe szerint a dal demója jobban hangzott, de a kicsit túl simára formált albumváltozatban „valami elveszett“. Alan pedig a dal koncertváltozatát kritizálta egy ízben (ezekről holnapután bővebben). Nem rossz dal a Sacred, de ha egy dalt kellene lehagynom a lemezről, akkor egyértelműen ez lenne az.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6517941678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása