Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A Depeche Mode Kelet-Berlinben, 35 éve: rajongók, koncertszervezők és még egy dokumentumfilm

2023. március 07. - Szigi.
Még mindig a Depeche Mode 35 évvel ezelőtti kelet-berlini koncertjére emlékezünk vissza.
 
Továbbra is a DM Live Wiki gyűjtéséből csemegézünk:
 
Gerald Ponesky, az esemény szervezője így nyilatkozott: "A koncert egy kompromisszum volt. A jegyek nyilvános árusítása hatalmas problémákat okozott volna nekünk. A rajongók felgyújtották volna a házat. Ezért adtuk a jegyeket iskoláknak és főiskoláknak. Ott dőlt volna el, hogy ki mehet el a rendezvényre és ki nem. A Depeche Mode-nak nem okozott gondot, hogy csak 5000 márkát (2851 dollárt) kerestek. De csak néhány napunk volt arra, hogy felépítsük a színpadot, és leszállítsuk a fény- és hangtechnikát. A zenekar tagjai gyümölcsöt, vizet és sört kértek, és mindezeket a dolgokat meg is osztották azzal a tíz rajongóval, akik abban a szerencsében részesültek, hogy találkozhattak velük".
 
Andreas Schreiber rajongó elmondta: "Délután 4 óra körül érkeztem meg a barátommal a helyszínre. Abban reménykedtünk, hogy mégiscsak sikerül jegyeket szereznünk. Amikor 19:45 körül már éppen fel akartuk adni, mégis odaléptem egy magas férfihez. És ő valóban előhúzott a táskájából négy jegyet a koncertre és négy másikat pedig a zenekar tagjaival való találkozásra! Mint kiderült, ő volt Harald Bullerjahn turnémenedzser. Nekem úgy tűnt, hogy céltudatosan keresi a VALÓDI rajongókat. Mert a legtöbb vendég csak FDJ alkalmazott volt. A koncert után a helyszínen a zenekarral lógtunk egy órát, söröztünk és banánt ettünk. Kaptam tőlük autogramot. Egy pillanatra azt hittem, hogy egy másik bolygón vagyok".
 
A Mixed Pickles volt az előzenekar. A rajongó Rolf Klopfleisch így nyilatkozott az előzenekar fogadtatásáról:
 
"Hirtelen az egész csarnok fütyülni kezdett! A második dalnál abba kellett hagyniuk. Különben a tömeg a színpadra ugrott volna. Az emberek már tárgyakat dobáltak feléjük."
 
Itt egy másik dokumentumfilm a történelmi koncertről:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9418066404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása