Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A Depeche Mode Kelet-Berlinben: Dave és Andy emlékei, és egy dokumentumfilm

2023. március 07. - Szigi.
A Depeche Mode Kelet-Berlinben járt 35 éve.
 
A DM Live Wiki szerint Dave így emlékezett vissza 2013-ban az eseményre: "Még mindig nagyon jól emlékszem arra a koncertre. Emlékszem az utazásra a Checkpoint Charlie-hoz, arra, hogy egyáltalán megpróbáltam bejutni Kelet-Berlinbe, a szállodáhra, ahol megszálltunk, aztán a kijárási tilalomra a koncert után... aztán arra, hogy bezártak a szállodába, és azt mondták, hogy nem mehetünk ki.... Mindezek a dolgok elég furcsák voltak egy 23-24 éves essexi fiatalnak, hogy egyszerűen elveszik tőled a szabadságodat."
 
Andy: ""Kelet-Berlinben akartunk játszani, de soha nem engedték meg, hogy játsszunk. Felléptünk már Magyarországon, Lengyelországban, Csehszlovákiában - de két városba nem engedtek be minket: Moszkva és Kelet-Berlin! Évekig kérdezgettük erről a menedzsmentünket - és egy nap egyszer csak azt mondták: "Megcsináltuk! Elmehettek Kelet-Berlinbe". Később hallottuk, hogy a NDK ifjúsági szervezetének megalakulásának évfordulója apropóján a fő eseményként mutattak be minket, hogy jó pontokat szerezzenek a gyerekeknél. Azt hallottuk, hogy a hétköznapi rajongóknak szinte semmi esélyük sem volt jegyet kapni. Mi ezt nem tudtuk; akkoriban egyszerűen csak izgatottak voltunk, hogy Kelet-Berlinben játszhatunk. Visszatekintve, nem kellett volna megcsinálnunk ezt a koncertet. Kihasznált minket a Párt. Az volt még vicces a jegyekkel kapcsolatban, hogy nem volt rajta a nevünk! De a fellépés alatt nem vettük észre az igazi rajongókat, akiknek végül sikerült bejutniuk a helyszínre. Ettől függetlenül nagyszerű koncert volt. De voltak kellemetlen aspektusai is: a zenekari beállás alatt több száz rendőr volt a helyszínen, és az utcákat kilométerekre lezárták. A rajongók a környéken gyülekeztek - de a helyszín közelébe nem jöhettek. Nagyon frusztráló volt. Teljesen el voltunk rejtve. A koncert előtt semmit sem tudtunk az NDK-rajongóinkról, és ez ugyanígy maradt a koncert után is Azt az egy napot is csak a városban, Kelet-Berlinben tölthettük. Emlékszem, hogy sétáltam egyet a városban, de azóta már sok mindent elfelejtettem. A koncert után azonnal visszakísértek minket a szállodába, és az út és a szálloda teljesen üres volt. Ami furcsa volt, hogy tudtuk, hogy mi voltunk az egyik legnépszerűbb zenekar ott. Azt is mondták, hogy ez a szálloda a leginkább lehallgatott az összes közül - tényleg hátborzongató volt. "
 
Íme egy dokumentumfilm, ami ezzel a történelmi koncerttel foglalkozik:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7018066370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása