Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Walking In My Shoes koncertváltozatok, 1993

2023. április 27. - Szigi.
És akkor most pedig nézzük a Walking In My Shoes koncertverzióit! A dalt egyetlen kivétellel minden egyes Depeche Mode koncerten (tehát nem promóciós fellépésen, vagy az Ultra Partykon) játszották; az egyetlen kivétel 2013 május 29., London, második este. Nemcsak minden DM koncerten volt, hanem még Martin és Dave is minden egyes alkalommal játszotta, amikor szólóturnéra indult - ez utóbbi tendencia aztán az Imposter Touron megdőlt. Sőt, még Alan is belevette a dalt a repertoárba a Selected Tour második felében... ma pedig szépen végigvesszük ezeket a verziókat!
 
Az első természetesen a Devotional Touron játszott változat, ami aztán sok későbbi verziónak szolgált alapjául. Ez egy hosszú, "trip-hopos" bevezetővel szolgálóverzió, ami jócskán merített a Grungy Gonads mixből! Még Ennio Morricone dallama is felcsendül - aztán átváltunk nagyjából a kislemezváltozatra. Szinte szokatlan látni, hogy Alan nem dobol a dalban, csak szintetizátorokkal adják elő a számot. A háttérvetítés örökké emlékezetes marad a klipből származó rémalakokkal. A Walking In My Shoes a setlist kb. harmadánál csendült fel, ami nagyjából a bérelt helyének számít azóta is a setlistben (a Global Spirit Tour kivételével). Nekem a koncertváltozat egy kicsit elvesz az albumverzió összetettségéből, panaszosságából, de ez nem von le semmit az értékéből. A dal végén aztán visszatérünk a Grungy Gonads mix lezárására, még egyszer felcsendül a Morricone-dallam, és így ér véget a koncertváltozat.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8618110672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása