Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Lehet, hogy ez a turné el van átkozva - Alan és az epekő, 30 évvel ezelőtt

2024. február 23. - Szigi.
Egy kicsit elhanyagoltam mostanában a 30 évvel ezelőtti Exotic Tour visszaemlékezéseket, aminek a legfőbb oka, hogy az 1994 február 15-i johannesburgi és a március 8-i melbourne-i koncert közötti időszakról nincs fellelhető felvétel a DM gazdag archívumában. Ennek azonban bizonyos esetekben elég prózai oka van, ugyanis az Exotic Tour a Durbanban megrendezett koncert előtt összeszedte első áldozatát: Alan Wildert vesekővel szállították kórházba. Daryl Bamonte így írt erről az Exotic Tour turnénaplóban:
 
Február 20., Fokváros:
 
"Jaj, jaj, jaj, jaj. Lehet, hogy ez a turné el van átkozva. Alan, én és Jerry Meltzer (biztonsági őr) ma este elmentünk egy finom olasz vacsorára. Korán el kellett hagynunk az éttermet, mert Alan hasi fájdalmakra panaszkodott. Visszatérve a szállodába, bement a szobájába, de nem volt hajlandó orvoshoz menni, mivel szerinte "csak túlzásba vitte a zabálást". Bementem a szobámba, hogy hozzak neki egy kis Alka-Seltzer-t, és amikor kiléptem a liftből visszafelé, Alan szobájából 30 méterre olyan sikoltozást hallottam, mintha egy kutyát ivartalanítottak volna, érzéstelenítés nélkül. Kirángattam a szobájából a várakozó autóba, és mire a kórházba értünk, már habzott a szája, és olyan mondatokat kiabált, mintha a "Bohemian Rhapsody"-ból idézett volna. Az orvosok megvizsgálták, és megerősítették, hogy veseköve van, amit biztosan nem a "túlevés" okozott. Alan ragaszkodik hozzá, hogy a követ természetes úton, pisilés útján is ki tudja passzolni (ami Kessler szerint olyan, mint sünt pisilni), de sajnos az orvosok ragaszkodtak ahhoz, hogy lézert vezessenek be Alan férfiasságába... (jaj!)".
 
Február 22., Durban:
 
"A tegnapi műtét jól sikerült, de bármennyire is hősiesen próbálkozott Alan, kizárt, hogy ma este fellépjen. Az első koncert tehát itt elmarad, ami nem túl gyakori dolog a DM-nél. Bárcsak hamarabb el tudtam volna érni Durbanba. Dave és Martin a napot delfinekkel közötti úszással töltötte, ami nagyon vagányul hangzikk. Kessler visszament Amerikába pár hétre."
 
alan_epeko.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2918328145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása