Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

That's all folks! - 6 éve volt a berlini búcsú

2024. július 25. - Szigi.

Ma 6 éve ért véget a Global Spirit Tour, Berlinben, a Waldbühnében. A koncertet Live Spirits néven ismerhetjük. Ezután több, mint 4 és fél évig nem láthatuk a zenekart a színpadon. Ez volt Andy utolsó fellépése a DM-mel.

Egy dal, amit csak egyszer játszottak - 15 éve Torontoban

15 éve kezdődött meg a Tour Of The Universe észak-amerikai szakasza: elsőként Torontoban lépett fel az együttes. A koncert különlegessége a Fragile Tension egyszeri előadása volt. Nézzük most a Tour Of The Universe turnéblog bejegyzését:
 
"Helló mindenkinek!
 
Az észak-amerikai turné elindult! Egy rövid szünet és egy balszerencsés vádlisérülés után Dave kitűnő formában visszatért és a banda kész, hogy elfoglalja az új kontinenst!
 
A torontoi Molson Amphitheathre-ben és a montreali Bell Centre-ben játszottunk. A nyelvi különbözőségek ellenére a kanadai rajongók ezrei mindkét buliban egyvalamiben közösek voltak: hatalmasat buliztak és imádták a Mode-ot!
 
Az új turnészakasz hozott néhány izgalmas változtatást a setlistben, és a közönség reakciójából ítélve, jó fogadtatásban részesültek!"
 
(A setlistben valójában egyetlenegy változás történt - A szerk.).
 
Íme a koncert teljes felvétele!

Ez a koncert tehát a Depeche Mode történelmében egyetlenegyszer eljátszott Fragile Tension miatt maradt emlékezetes. A setlistben Peace-t váltó dal a következő, montreali koncertre csere nélkül repült a setlistből; úgy, hogy ez volt betervezve harmadik kislemeznek (ez végül meg is valósult), tehát nem ártott volna talán kicsit népszerűsíteni... Andy Fletcher sógora szerint volt egy olyan verzió, hogy a Peace-t, az In Sympathy-t és a Fragile Tension-t váltogatták volna a turnén, de ebből nem lett semmi, hiszen a Peace-t már csak Dave énekelte volna a zenekarból, az In Sympathy-t pedig pont az énekes golyózta ki a setlistből - a Fragile Tension pedig elvileg senkinek nem tetszett a zenekarból. Nagyon furcsa, hogy nem adtak még egy esélyt a dalnak, főleg ha a reggel emlegetett turnéblog szerint "jól fogadta a közönség" az új dalt (és mi is ezt halljuk a szám végén)... Dave egy helyen szöveget ront (1:55 körül "something magical in the air" "something" mystical in the air" helyett - érdemes Martin oldalpillantását elkapni :D ), de ezenkívül nem látszik semmi nagyon szokatlan, még mintha Dave is jókedvűen adná elő a dalt. Szokatlan, furcsa dolog a DM-től, hogy egy begyakorolt dalt csak egyszer játszanak el... Szerencsére a koncertről készült Live Here Now koncertfelvétel, így ez a kuriózum kiváló minőségben megmaradt az utókornak. 

Intim szett Los Angelesből

Ma 12 éve Dave Gahan és a Soulsavers egy "intim szettet" játszott Los Angelesben. Ezen a fellépésen 7 dal hangzott a Soulsavers első Dave közös lemezéről, a The Light The Dead See-ről. Itt a felvétel:

süti beállítások módosítása