Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Kijött volna-e az A Broken Frame egy nagy kiadónál? Martin Moogfestes nyilatkozatából szemezgettem

2019. május 01. - Szigi.
Itt van Martin Moogfestes interjújának egy kivonata.
 
Néhány érdekesség:
 
- Martin első zenei élménye anyukája rock'n'roll lemezei voltak, de az érdeklődése hamar az elektronikus zene felé fordult: az első lemezei a Kraftwerktől az Autobahn és a Trans-Europe Express voltak
 
- Gitározni a Norman And The Worms nevű bandában tanult, 13 évesen, még a Composition Of Sound előtt
 
- Nagy hatást tettek rá a The Human League és az OMD filmkivetítésekkel kísért élő fellépései
 
- A zeneszerzéssel kapcsolatban úgy gondolja, hogy jó ötlet lemenni az alapokig, és egy gitárral, vagy szintetizátorral, vagy zongorával megalkotni a dal vázát. "Nem érdemes elveszni a technológiában".
 
- Elmesélte az Enjoy The Silence készítésének jól ismert történetét (lassú demó, törékeny szöveggel, majd Flood és Alan ötlete, hogy legyen belőle egy diszkós hangulatú dal, gitárokkal). Eleinte ellenállt, aztán belátta, hogy így sokkal jobban kijön a dalban rejlő potenciál "Megragadom az alkalmat, hogy elnézést kérjek Alantől és Flood-tól"
 
- Jobban szeret gitározni koncerteken, mert így jobban kapcsolatban tud maradni a közönséggel. "A szintetizátorok mögött totál elszeparálva érzem magam"
 
- Óriási energiákat kap az élő fellépéstől: a legutolsó turnén is rosszul volt egy előadás előtt, de aztán a koncerten már észre sem vette, hogy bármi baja lenne
 
- Óriási köszönettel tartozik Daniel Miller-nek: "Nélküle nem lenne Depeche Mode. Azért szerződtünk a Mute-hoz, mert nagy elektronikus zene rajongók voltunk, akárcsak Daniel, így bíztunk benne. És higgyék el, az A Broken Frame nem jött volna soha ki egy nagy kiadónál"
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9614797300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása