Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Kerek évforduló ismét: 15 éve jelent meg a REMIXES 81-04!

2019. október 25. - Szigi.

Kerek jubileumhoz érkeztünk: ma 15 éve került a boltokba a Depeche Mode első hivatalos remixlemeze, a REMIXES 81-04! A kiadvány 1, 2, és 3 CD-s verzióban is napvilágot látott, sőt,  útjára indítottak a rajongók számára egy speciális "titkos internetes oldalt" is, amelyhez csak a CD-kben fellelhető kulccsal lehet hozzáférni, és amelyen sample-k, háttérképek, és egyéb grafikai elemek mellett egy „Rare Tracks” válogatást is rátettek, ahol digitálisan letölthetőek voltak Depeche Mode-ritkaságok.

A Remixes 81-04 egyértelműen a „nagy nevekre” lőtt: a Depeche Mode népszerű mixei mellett olyan nevek átdolgozásai kaptak helyet, mint az Underworld, az Air, a Portishead (Johnny Dollar), a Renegade Soundwave, a Meat Beat Manifesto (Jack Dangers), a Cypress Hill (DJ Muggs), DJ Shadow, Dave Clarke, a The Beloved (John Marsh), a Beatmasters, a Kruder+Dorfmeister, Alan Moulder, vagy éppen Adrian Sherwood (neki két remixe is szerepel a kiadványon).  A „hazai pályán” készült mixek közül is sok olyan került ide, amely népszerűnek számított a rajongók körébe korábban is (pl. a Never Let Me Down Again grandiózus Split mixe, a Get The Balance Right táncos Combination mixe, valamint a Just Can’t Get Enough bohókás Schizo Mixe).

A kiadvány harmadik CD-jén félig új mixek szerepeltek (nagy részük az Enjoy The Silence ’04 maxikról lettek idemásolva), félig pedig olyan átdolgozások, amelyekért korábban gyűjtők vagyonokat áldoztak. Elérhetővé vált hosszú évek után például az A Question of Lust Flood mixe, valamint a World In My Eyes Daniel Miller mixe is.

A gazdag kiadvány félig-meddig feledtette, hogy éppen súlyos válságban volt a Depeche Mode. Dave éppen nem igazán volt biztos abban, hogy együtt akar-e még dolgozni a zenekarral, illetve Martin sem volt biztos abban, hogy a néhány szerencsétlenebb nyilatkozatot elejtő Dave-vel szeretne még együttműködni a jövőben). Szerencsére ez az időszak aztán csak múló rosszullétnek bizonyult a zenekar életében.

Martin véleménye a Remixes 81-04 válogatásról: „Elképesztő mennyiségű remix állt már a rendelkezésünkre. Daniel mindenképpen szerette volna ismét megjelentetni az 'Enjoy The Silence' kislemezt, amihez végül klip is készült. Hogy szeretem-e mondjuk a Timo Maas féle remixet? Véleményem szerint, elég nehéz egy ilyen jól ismert dalt sikeresen remixelni, de neki volt bátorsága megváltoztatni az akkordokat és a dolog működik. Ewan Pearson remixe szintén jó, viszont az Air Doors-os 'Home' változatát egyenesen imádom...  "Elképesztő érzés hátradőlni és meghallgatni azt az érdekes egyveleget, amelyben különböző zenészek megragadják a Depeche Mode szellemiségét, és más dimenzióba helyezik azt."(Martin szavainak a fordítását a HDMFC honlapjáról másoltam).

Merüljünk el tehát ma jónéhány poszt erejéig a REMIXES 81-04 izgalmas világában! Mindjárt kezdésnek itt a teljes lemez: csaknem 4 órányi vegytiszta Depeche Mode!

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr4515245960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása