Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

The One That I Prefer - a 30 éves Violatorra emlékezik David McElroy

2020. március 01. - Szigi.
"Tisztán emlékszem arra a pillanatra, amikor 1990 februárjában, a középsuliban a Radio 1 reggeli műsorában először meghallottam az Enjoy The Silence-et. EZ volt a pillanat, amikor belezúgtam a Depeche Mode-ba: EZ volt a pillanat, ami mindent megváltoztatott. 1990 március 19.-én megvettem a Violator kazettát, és azonnal belezúgtam. Megállás nélkül hallgattam az albumot, teljesen elbűvölt a zene, és azonnali szerelem volt minden egyes másodperce az albumnak. Ennek már 30 éve. Sokmindent történt azóta, de a Violator egyáltalán nem öregedett, ugyanolyan újnak és különlegesnek hat, mint a kiadása pillanatában. Ezen van a Depeche Mode legjobban ismert és legközkedveltebb dalai, ez messze a legnagyobb példányszámban eladott album, és továbbra is iránymutató az elektronikus albumok világában. Talán ez ma már nem egyértelmű, de a Violator megváltoztatta a Depeche Mode pozícióját; ekkor kerültek a könnyűsúlyú popsztárok világából a stadiontöltő globális csillagok közé. Elmúltak azok a napok, amikor a német tévében szénakazlak és tyúkok között adtak elő - ez egy teljesen más Depeche Mode volt. A kortársaik figyelme is rájuk irányult. Amikor a Pet Shop Boys a Behaviour című lemezt készítette, csomót hallgatták a Violator-t, és Neil Tennant azt mondta hogy "mélységesen irigyek" a Depeche Mode új albumára. A Violator tényleg MINDENT megváltoztatott."
 
Ebben a hónapban ünnepeljük a VIOLATOR 30. születésnapját; és David McElroy, az Almost Predictable Almost blog szerzője is megadja a módját az ünneplésnek. David minden egyes napon egy-egy külön bejegyzéssel készül a blogján, amely a Violator készítését, hatását, és egyáltalán egész jelenségét veszi górcső alá. Igyekszem minden nap megosztani az adott tartalmat és néhány érdekes sort fordítani belőle :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1815499056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása