Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A Mute Records születése - az első Fad Gadget kislemez

2020. november 19. - Szigi.

Daniel Miller történetét a The Normal kiadványnál hagytuk el 3 napja. De hogy lesz ebből Mute Records? A kiadvány neve és első logója persze már megvolt a T.V.O.D. / Warm Leatherette kislemezen, sőt, ami még fontosabb: egy címet is mellékelt Daniel a The Normal kislemezhez, amely biztatta a hasonló feltörekvő zenekarokat arra, hogy küldjenek zenéket Daniel számára.

De miért pont Mute? Daniel: "Rengeteg nevet tartottam egy listán, és ezek egyike volt a Mute. Gyorsan kellett döntenem azért, mert az első kislemez már a nyomdában volt, és már kellett a név a borítóhoz. Szóval az idő rövid volt és én ezt a nevet választottam." (az idézet a HDMFC honlapjáról származik).

Az első bekezdésben említett címre több ígéretes demó is érkezett Daniel postaládájába. Daniel: "Az egyik demó nagyon bejött. Fad Gadget volt a formáció neve. Úgy döntöttem, hogy velük akarok dolgozni. Utólag belegondolva ez lehetett a fordulópont". (az idézet Steve Malins: Black Celebration című könyvéből származik)

Így tehát az 1979 októberében kiadott Back To Nature kislemez volt a The Normal-t követő első kiadvány, ami a csöppnyi Mute Records gondozásában jelent meg. A munkálatokat Miller az északnyugat-londoni lakásából irányította. Lenyűgöző gesztus, hogy 21 évvel később, a Fad Gadget "stadiontöltő zenekarrá" vált, hiszen a Depeche Mode Exciter Tour-jának őszi előadásain ők voltak az előzenekar. Frank Tovey, az önmarcangoló leedsi frontember sajnos ezután már csak néhány hónapot élt.

Nézzük meg tehát a Mute Records végleges születését jelentő Fad Gadget kislemezt: ez a Back To Nature!

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6816285338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása