Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Dave válása és új szerelme, 1990 végéből

2020. december 30. - Szigi.

Idén sok szó esett a World Violation Tour-ról, ám ebben az évben történt még egy fontos dolog, aminek később súlyos árnyékként vetült a Depeche Mode-ra: Dave Gahan elhagyta feleségét és Los Angelesbe költözött új szerelmével, az 1988-as és 1990-es DM turnék sajtósával, Teresa Conroy-jal. Ismét Jonathan Miller: Stripped című könyvéből idézzük fel ezt a fájdalmas pillanatot:

„Ha elmész, kinyílik a világ - mondta Jennifer Nine-nak a Melody Makertől. - Ki kellett szabadulnom. Ügy éreztem, hogy a köröttem lévő dolgok csapdájábaestem. Az utolsó koncertkörút nagyszerűen sikerült, a Violator a világon mindenütt nagyot szólt. A világ tetején kellett volna éreznem magam, de nem így volt. Mindenem megvolt, amit csak kívánhattam, de elveszettnek éreztem magam. Azt hittem, már nem is tudom, ki vagyok. Szarul éreztem magam, mert folyton megcsaltam a feleségem, majd hazamentem és hazudtam, neki. A lelkemnek megtisztulásra volt szüksége. Rá kellett jönnöm, hogy miért.”

„Összepakoltam egy kofferbe, és leléptem. Elmentem, béreltem egy lakást Los Angelesben - vallott erről Nine-nak. - A Violator-turné alatt szakítottam a feleségemmel. A következő évem arról szólt, hogy igyekeztem tisztába jönni magammal, és kideríteni, mi ment tönkre az életemben. Ha őszinte akarok lenni, azon is gondolkodtam, vissza akarok-e jönni és folytatni az egészet - lemezek, turnék, hírnév, Depeche Mode. Az, hogy elszakadtam mindattól, amiben felnőttem, és amit ismertem, a feleségemtől, a kisfiámtól, Jacktől... ez az egész nagyon fájdalmas volt a számomra.”

Miután nyolcezer kilométerre költözött ötéves fiától és örökösétől, Dave véglegesítette döntését, és összeállt az életvidám Teresa Conroy-jal, aki az Internet Movie Database szerint Terri néven pornószínésznő volt, mielőtt az 1988-as és 1990-es amerikai turnékon az együttes sajtófőnöke lett.

Elhamarkodott költözéséről Gahan a következőt mondta: „Beleszerettem egy lányba a Violator turnéján, ott voltunk Amerikában, és én mindig ott akartam élni. Felvetettem, hogy költözzünk Kaliforniába, és kezdjünk új életet.”

„Unatkoztam, és minden túl simán ment - mondta Gahan Paul Connolly-nak a The Timesban. - Túlzottan is biztonságban éreztem magam Angliában, és ez nem tetszett. Volt egy szerető feleségem, aki törődött velem, egy újszülött kisbabánk, egy hatalmas vidéki házunk, pár autó a garázsban, és nem éreztem jól magam. Kaliforniába akartam költözni, de Joanne nem akart velem tartani.”

"Azt hiszem, nem bíztam magamban és a képességeimben, hogy megítéljem, mi a jó nekem, és mi nem az. Mindig problémáim voltak a bizalommal, és nem vettem észre, hogy ez valószínűleg abból fakad, hogy nem bízom meg magamban sem. Mindennek nincs köze a családhoz, inkább úgy gondolom, az érzés bennem volt gyermekkoromtól kezdve. Angliában sosem éreztem magam otthon: szép vidéki ház, néhány autó a garázsban, de úgy éreztem, ez nem én vagyok. Azt hiszem, a Kaliforniába költözésemnek az önkereséshez van köze. Próbáltam kitalálni, mi értelme van az életemnek: hogy miért vagyok itt... egyáltalán, miért vagyunk mi mindannyian itt?"

Dave végül tehát Teresa Conroy oldalán találta meg a boldogságát, legalábbis néhány év erejéig. Sajnos Teresa egy másik szenvedélyében is partnere volt Dave-nek... Most a HDMFC BANG magazinjának 1997-es számából idézek, Dave Gahan "Nyomaim" című interjújából, amelyben a kábítószer-függőséggel telt időszakáról beszél:

"- Céloztál arra, hogy egy teljes átalakulással, egy egyszerű basildoni fiúból kreáltál...

Dave: "Egy rémet! Nos, így történt. A World Violation Tour alkalmával, ha nem is mindig,....de akkor még hiányzott néhány hozzávaló a dolgokhoz. Egy társ, aki úgy csinálja a dolgokat, hogy azt érezd rock sztár vagy....ez a társ Theresa lett, a második feleségem. Na és persze a drog is más volt. A végén egy olyan önző életet akartam élni, amely minden kritikán felüli."

- A második feleséged az a személy volt, aki nem ítélkezett fölötted?

Dave: "Igen, hisz ő is benne volt a dolgokban. Tulajdonképpen, ő vitt bele mindenbe....[szünetet tart, újra gondolja, amit akart mondani, nem vállal felelősséget]....úgy értem nem ő adta a kezembe a heroint, de megteremtette a lehetőséget, hogy megtehessem.""

Teresa 1992 és 1996 között volt felesége Dave Gahannek, 2001-től pedig T C Conroy néven life coachként és spirituális tanítóként dolgozik Los Angelesben. Szakterülete - többek között - a sztárok és a drogfüggőség...

 tc_conroy.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr9916362330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása