Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Egy kompromisszum az amerikai piacra - But Not Tonight US mix(ek)

2021. február 10. - Szigi.

Említettem, hogy a But Not Tonight az Egyesült Államokban külön kislemezen is megjelent (a Stripped-del a B-oldalon). Az ezen a kiadványon található But Not Tonight két változata eltér az Angliában megjelenttől: ezért általában megkülönböztetünk „UK edit”,, „US edit”, „UK extended” és „US extended” változatokat. Ráadásul a „US Edit” rövidebb, mint a „UK Edit”, viszont a „US Extended” hosszabb, mint a „UK extended”… az USA kiadványon megjelenő két But Not Tonight változat egyébként Robert Margouleff munkáját dicséri.

De mi volt a véleménye a But Not Tonight-ról a Depeche Mode tagjainak és Daniel Millernek? Elég sarkos!

Martin: "A dal kapcsán az amerikaiak okozták a legnagyobb csalódást: valakik úgy döntöttek, hogy nem ezt adják ki, hanem a B-oldalas But Not Tonighot, csak mert az valami hülye film betétdala lett… A Stripped keverésén 9 napig dolgoztunk, és ki tudja, meddig tartott, míg felvettük… A But Not Tonightra elég volt három óra. Erra az amerikaiak – nagy bölcsen – ez utóbbit jelentetik meg…"

Alan: "Talán ebből a példából érthető meg igazán, miért gondoltuk, hogy az amerikai sikerekről dédelgetett álmainknak nincs semmi alapjuk. Az amerikaiaknak más az ízlésük, a miénket ott senki sem értékeli… Ha a saját lemeztársaságunk döntéshozói úgy gondolják, hogy a Stripped B-oldalas számát kellene kiadnunk a Stripped helyett, mert az a jobbik dal, akkor szerinted értenek a zenénkhez?! Ettől függetlenül mi sem ellenkeztünk, ami őrültségnek tűnhet, de így történt. Valószínűleg meg voltunk róla győződve, hogy mindez csupán időpocsékolás. Talán úgy gondoltuk, hogy csináljanak, amit akarnak. Ha azért mondják, mert jobban tudják, legyen hát így. Daniel mindig ezzel érvelt. „Nézzétek, az amerikaiak ismerik a saját piacukat. Ha úgy gondolják, erre van szükségük, miért vitatkoznánk velük?”

Dave: "Elfogadtuk az érveiket. Őszintén szólva nem hiszem, hogy sokra mentünk vele…"

Martin: "A But Not Tonightból nem lett sláger… Ennyit akár a Strippeddel is elérhettünk volna…"

Daniel Miller: "Ez volt a kis számú kompromisszumaink egyike. Meg is erősített bennünket abban, hogy máskor körültekintőbben kell eljárnunk…" (az idézetek a Freestate.hu oldalról származnak)

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7016421278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása