Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Stripped Alternate Cut - valamint Dave és Martin gondolatai a forgatásról!

2021. február 10. - Szigi.
Dave: "Peter Care volt a rendező, akivel akkoriban készítettünk pár videót. A klipet Berlinben forgattuk, a 'Black Celebration' periódusban; szép időszak volt. Egyszerre volt egy korszak lezárása, és egy új nyitánya. Klipeket sohasem szerettünk készíteni, ez a klip sem volt igazából kivétel. Abban az időszakban még nem voltak kényelmi funkciók a forgatásokon. Hideg, zord és barátságtalan hangárokban és az utcán forgattunk. Micsoda hülyeség. ebben az időszakban valamiért mindenki énekelt a klipekben. Nyilván Martin és én, az egyértelmű. De Alan és Fletch is. Miközben Fletch például nyilvánvalóan egyetlen egy hangot nem énekel a lemezeken. Azt csináltuk, amit mondtak nekünk. Ezért aztán olyan érzésem van, amikor ezeket nézem, hogy valakinek a kezébe adtuk magunkat, és ez valójában az ő produkciójuk."
 
Martin: "A Hansa Studios-ban készítettük a lemezfelvételeket, Berlinben. Ez a jelenet, amelyben a vásznakat visszük, közvetlenül ott van a Hansa mellett, a Fal árnyékában. Bizonyos értelemben, veszélyes forgatás volt, elég közel voltunk az Keleti-blokkhoz. Hangos volt a zene, és nyilván furcsák lehettek a forgatási fények is. (...) Benne volt a levegőben némi feszültség. Tudtuk, hogy szemmel tartanak bennünket a kelet német katonák a Falról. (...) A 'Stripped' kapcsán nem emlékszem már az eredeti forgatókönyvre. Bizonyára olyan lehetett, hogy 'kalapácsokkal veritek szét a kocsikat', meg hogy 'hatalmas vetítő vásznakat cipeltek az utcán'. De mint sokszor mondtam, ezek a dolgok addig nem válnak valóságossá, amíg meg nem látjuk őket a forgatási setben. Anélkül, hogy fizikálisan ne venné birtokba az ember, elég nehéz elképzelni bármit ezekből. Jól kijöttük Peter Care-rel, könnyű volt vele dolgozni. A 'Stripped' pedig számomra mindenképpen az első klip, amely valóban tetszett. " (a fordítások a HDMFC oldaláról származnak)
Az 5 évvel ezelőtt kiadótt Video Singles Collection DVD egyik különlegessége a Stripped (Alternate Cut) volt. A videó végén a havas jelenetek óriásiak! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2516421092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása