Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A Black Celebration korszak ritka kiadványai

2021. március 16. - Szigi.

Ma a Black Celebration-korszak ritka kiadványairól jön egy bejegyzés, de közben belefér egy interjú Dennis Burmeister-rel, a Monument című könyv egyik szerzőjével is.

"Ahogy már említettem a korábbi posztokban, jónéhány limitált kiadvány akad a Black Celebration korszakban, és némelyiket már igencsak nehéz beszerezni. Lentebb kiválasztottam 11 olyat, ami nekem megvan, és mivel én nagyon szeretek nézelődni mások kollekciójában, remélem ti sem bánjátok ezt. Azt hiszem, hogy a legritkább lemezem a Stripped promó lehet, vagy a nyugatnémet fehér Stripped 12'' vinyl. Mivel csak a saját tulajdonomban található dolgokat hoztam, ezért nincs itt a korszak csodálatos japán kiadásaiból egy sem, és nincs itt a szinte beszerezhetetlen francia A Question Of Lust CD, vagy a némiképp könnyebben beszerezhető számotott francia A Question Of Time CD.

Az alábbi fotók az én gyűjteményemből származnak - ha ennél több és jobb képet szeretnétek, akkor keressétek fel a depmod.com-ot, a Facebook-on a Depeche Mode Classic Photos And Videos csoportot, vagy csapjátok fel a témában verhetetlen Monument könyvet, ami minden elképzelhető tudást lefed a zenekarról. Ha nem tudod, mi az a Monument, akkor tedd félre ezt a blogot, menj fel a könyvnek szentent Facebook oldalra és szerezz be egy példányt. A Black Celebration időszak is gazdagon dokumentálva van, sok szó esik a korszak lemezeiről, CD-iről és még sok egyéb másról. A könyvet Dennis Burmeister és Sascha Lange írta és Dennis volt olyan kedves, hogy időt szakított arra, hogy megválaszolja néhány kérdésemet a Black Celebration-nel kapcsolatban.

Almost Predictable Almost (APA): Melyik a kedvenc ritkaságod a Black Celebratino időszakból?

Dennis Burmeister (DB): Nos... Mondjuk az az aranyozott díj, amit a németországi 250.000 feletti eladásért kaptak.

APA: Tudod esetleg, hogy az Intercord miért döntött két különböző színű 12'' Stripped vinyl kiadása mellett?

DB: Ez a két szépséges lemez 1987-ben került kiadásra az Intercord "The Colour Collection" elnevezésű speciális értékesítési kampányában. De nem tudom megmondani, hogy a Stripped-ből miért jelent meg kettő.

APA: Tudja valaki, hogy hány színes 12'' kislemez jelent meg?

DB: Nem. Nem hiszem, hogy ennyi év után bárki is képes lenne pontosan megadni ezeket az információkat.

APA: Mit gondolsz, melyik a legritkább kiadvány a Black Celebration időszakban? Talán a fehér vinylen kiadott Stripped 12'', vagy valamelyik japán kiadás?

DB: Hosszú időbe telt, mire megtaláltam az RRBONG10-et, a Stripped bélyegzővel ellátott fehér 12'' promo vinyljét, ami rendkívül korlátozott mennyiségben került kiadásra.

APA: Maga a Black Celebration lemez mennyire fontos mérföldkő volt a zenekar számára Németországban? Még nagyobbak lettek, mint amilyenek a Some Great Reward után lettek?

DB: Ebben nem vagyok biztos, mivel a People Are People hatalmas sláger volt 1984-ben. A Black Celebration mégis növelte azért a státuszukat, ekkor lettek brit bandából nemzetközi popsztárok.

APA: Végül, de nem utolsó sorban Dennis, melyik a kedvenc dalod a Black Celebration-ről?

DB: Egyértelműen az A Question Of Time. Ez a dal óriási hatással volt rám. Egy Ronny's Pop Show nevű TV másorban láttam először a dalt, amelynek egyik fő attrakciója egy beszélő majom volt. Ebben a műsorban láttam először az A Question Of Time videóját. Ez 1986-ban volt, és ez volt számomra a megvilágosodás pillanata!

Nagyon szépen köszönöm Dennisnek az interjút. A Monument angol nyelvű változata továbbra is elérhető az Amazon-on, és számos nyelven vannak egyéb kiadások is (pl. csehül). Nem tudom eléggé ajánlani a könyvet.

Egy igazi DM szakértő után most rajtam a sor. Itt van a 11 legkedvesebb saját Black Celebration-ritkaságom (megjegyzés a Mode-pedánsoknak: kihagytam a piros 7'' nyugatnémet vinylt, hogy a felsorolás ne legyen túl hosszú).

1. DRESSED IN BLACK (PRE RELEASE VERSION)

1986 február 8.-án az Egyesült Királyságban a Record Mirror zenei magazin egy ingyenes 7'' EP melléklettel jelent meg 4 exkluzív dallal, amelyek közül az egyik az akkor még ismeretlen Dressed In Black kiadás előtti változata volt. Nem különbözik hatalmas mértékben az albumverziótól, de egy kicsit nyersebb és kevesebb hang alkotja. Ezt a 7''-t nem különösebben trükkös megtalálni, és ha meg akarod szerezni, már 40 fontért a tiéd lehet a Discogs-on.

2. STRIPPED - 12" PROMO RRBONG10

Ez egy kétszámos 12'', amely a Stripped-et reklámozta. A két szám a Stripped (Highland Mix) és a Breathing In Fumes. A címkét egy speciálisan elkészített gumibélyegző takarja. A promóciós lapon, ami a lemez mellett található a Breathing In Fumes úgy van lefestve, mint "egy agresszív táncdal", és egy "sokkal jobb lehetőség a táncra", mint a Stripped Highland Mixe. Hogy lehet agresszíven táncolni a Breathing In Fumes-re? Ahogy Dennis említette fentebb, ez igen ritka kiadvány.

3. STRIPPED - BLUE VINYL 12" INT 126.835

Ez az egyik legszebb színes vinylkiadás, az együttes nyugatnémet kiadájónak, az Intercord-nak az 1987-es színes bakelit-sorozatából. Ugyanazok a dalok szerepelnek rajta, mint a U.K. 12''-esen, és gyönyörűen mutat a lemezjátszódon.

4. STRIPPED - WHITE VINYL 12" INT 126.835

Ugyanaz, mint a fenti, csak fehér. Ja igen, és hihetetlenül nehéz beszerezni. Valójában nevetségesen nehéz. A szürke 12'' Just Can't Get Enough mellett ez a fő álma egy DM gyűjtőnek.

5. A QUESTION OF LUST CASSETTE SINGLE CBONG 11

Ezt már említettem az A Question Of Lust-ról szóló cikkben, és tényleg, ezek a képek, amit itt láttok, nem adják vissza a valóságot. Minden itt van - kitűző, füzet, kazetta és rettenetes képek a zenekarról, ahol mind a négy tag rendkívül másnaposnak néz ki.

6. A QUESTION OF LUST BLACK AND WHITE MARBLED 12" INT 126.841

Egyesek szerint ez szürke-márvány, én azt mondom, hogy inkább fekete-fehér márvány. Ez ismét a már említett Intercord kiadó színes vinyl kampányából származik, 1987-ből, és ez is gyönyörű. Valójában mindegyik színes bakelit gyönyörű, nem? Ugyanaz az 5 szám van rajta, mint a U.K. 12'' kiadványon.

7. A QUESTION OF LUST YELLOW VINYL 12" INT 126.844

Azért ezek a nyugatnémetek nem voltak buta emberek. Lehet, hogy nem volt kazettás kislemezük az A Question Of Lust-ból, mint a franciáknak, de az Intercord kiadta helyette ugyanezeket a dalokat vinylen. Ugyanazok a számok, ugyanaz a füzet, viszont nincs kitűző, ami valami elképesztően kellemetlen :D Az elülső ellenörzőlista is ott van, de csak annyit ír, hogy "beleértve füzetet", azaz nem említi a kazettát és a kitűzőt. A lemez azonban bitang jó - olyan lejátszani, mintha egy hatalmas forgó Nap énekelne neked a kéjről. Csodálatos.

8. A QUESTION OF TIME - UK 12" PROMO L12BONG12

Ez egy számozott promo 12'' változata az L12 kiadásnak, ugyanazokkal a dalokkal. Ez sem nagyon nehezen beszerezhető. Szintén van egy lebélyegzett 12'' promója is a normál 12'' kiadványnak, de ezt még nem kaptam meg. Már rajta volt a kezem, de az eladó emailen azt írta, hogy a fia "tönkretette" a lemezt, amikor elküldte volna postán nekem. Elképesztően hihetetlen hülyeség. De meg fogom szerezni.

9. A QUESTION OF TIME BLACK AND WHITE MARBLED 12" INT 126.850

Erre megint néhányan azt mondják, hogy szürke márványozott, de hát mit lehet tenni. Az Intercord ismét hipnotizál; egyszerűen nézned kell lejátszás közben a lemezt. Ugyanazok a számok szerepelnek rajta, mint a U.K. 12'' vinylen.

10. A QUESTION OF TIME GREY VINYL 12" INT 126.853

A UK limitált 12'' dalai jelentek meg ezen a szürke vinylen, ami megintcsak egy nagyon szép kiadvány. Intercord ismét, ahogy a fentiek.

11. BLACK CELEBRATION GREY VINYL LP INT 146.818

Listát kellett készítenem a 11 szereplőről, mert mindig elfelejtettem valamelyiket. Egyik kislemez se létezne, ha a nagylemez nem létezne, így hát ennek a pompás szürke vinylnek is itt a helye.

Összességében elmondható, hogy ez a Black Celebration Top 11 kiadványom. Nem a legeslegnagyobb ritkaságok ezek, de bízom benne, hogy érdekesnek találtad őket. Mások lemezeit nézegetni olyasfajta dolog, amit nagyon szeretek, és mivel én vagyok az, akit valószínűleg egy tipikus Depeche Mode rajongónak neveznél, biztos vagyok benne, hogy ti is élveztétek."

A cikk eredetije a lemezek képeivel és Discogs linkekkel az alábbi linken található:
http://almostpredictablealmost1.blogspot.com/2016/03/the-black-celebration-era-rarities.html

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8016465850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása