Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Barrel Of A Gun - elkezdtem bemutatni az Ultra - The 12'' Singles Box tartalmát!

2021. augusztus 06. - Szigi.
Szeptember 10.-én jelenik meg az új vinyl box, az ULTRA - THE 12'' SINGLES válogatás! Ahogy azt megszokhattátok, ezúttal is a megjelenés napjáig bemutatom a lemez tartalmát.
 
Az első vinyl A oldalán az első szám mindjárt egy kedves ismerős található, mégpedig a BARREL OF A GUN! A dal, amelynek 5 és fél perces albumverziójához egy 5 és fél perces klipet forgattak - ó, ráérős 90-es évek! Pedig van radio version is a dalhoz, de Anton Corbijn úgy érezte, hogy a teljes verzióhoz jobban illhet a koncepciója... A Barrel Of A Gun az Alan utáni időszak egyik csúcsterméke: sötét, vésztjósló kezdés után némileg váratlan helyen jönnek be a kemény dobok, és a gitár megérkezésével így lesz "rockos" a hangzás, amelyet ragyogó elektronikus effektek kísérnek. Jön az első versszak a kérődző gitárhanggal és az eltorzított Dave-énekkel; mintha a kilencvenes évek közepének összes súlyos problémája benne lenne a dalban! Noha Martin többször is hangsúlyozta, hogy a dalszöveget saját magáról írta és nem Dave-ről... A "refrénszerű" "What do you expect of me" rész után jön a második versszak, hümmögő, kísérteties háttérvokálokkal és ismét bibliai utalásokkal... majd az új versszak után jön az "i've been staring down the barrel of a gun" szövegrész, majd utána négy lázas, dermesztő, káprázatos szintihang... ezután jön még egy versszak, majd újra a "whatever i've done" rész (és Martin "whatever", azaz "tökmindegy" riposztjai, és ezzel - valamint a közben variálódó dermesztő(en) jó szintiangokkal halkul el az alkotás. A Marokkóban forgatott klip pedig kicsit túl konkrétan értelmezi a szöveget: noha az "i've been staring down the barrel of a gun" annyit jelent, hogy "kényszer hatására cselekedtem", itt mégis - némi színes, beteges bevezető után - fekete-fehérben követhetjük Dave-et egy puskacsövön (barrel of a gun) keresztül. Egyszerű ötletek, ha működnek: a "karácsonyfaégővel" kivilágított, vak, szemhéjon kifestett Dave botorkálása nagyon is átérezhető, és máris inkább Dave kálváriáját jutattja eszünkbe. Káprázatos dal a Barrel Of A Gun: e sorok írója ennek hatására tért meg a Depeche Mode-hoz :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr8516650582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása