Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Ma 35 éve jelent meg az első Recoil-lemez!

2021. augusztus 18. - Szigi.
Ma 35 éve indult egy lenyűgöző szólópályafutás - ami aztán végül sajnos minden jel szerint mindössze 6 lemezt és egy best of albumot foglalt magába - ugyanis 1986-ban a mai napon jelent meg Alan Wilder, azaz a Recoil projekt első nagylemeze, az 1+2!
 
A kétszámos, bő félórás alkotás gyors egymás utánban játszott samplinghangokból áll; idegesítő, órakattogásszerű kezdést követően aztán - főleg a 2-re - igen atmoszférikus, borongós, igazi nyolcvanas évekbeli DM hangulatot árasztó alkotássá növi ki magát.
 
Nézzük, milyen dalokat hallhatunk részleteket! A Depeche Mode-tól az Any Second Now (Altered), az If You Want, a The Sun And The Rainfall, az Oberkorn (It's A Small Town), a The Great Outdoors, a Shouldn't Have Done That, a Tora! Tora! Tora!, a Shake The Disease (Edit The Shake Mix), a Pipeline és a Blasphemous Rumours hangjai szerepelnek a kiadványon. A Kraftwerktől a talán legatmoszférikusabb lemezről, a Radioaktivität-ről hallhatunk részleteket a Radioaktivität, az Uran és a Radioland című dalokból. A legendás elektro-punk Mute Records csapat, a Daniel Millert is soraiban tudható Duet Emmo két dalával is szerepel (Or So It Seems, Heart Of Hearts), Alan Wilder régi bandája, a The Hitmen is feltűnik a Shade In-Fade Out című dalban; és itt van egy másik ős-elektro produkció, a Hard Corps a gyászos című Je Suis Passée című alkotással.
 
A lemezben található képek és tervek a Depeche Mode korabeli grafikai felelősének, Martyn Atkins-nak a munkáját dicsérik. Alan egyébként később azt nyilatkozta, hogy ez az album csak egy saját használatra készült, saját magának írt zene volt, és tulajdonképpen ballépésnek érezte a kiadását. Máshol (a Shunt fórum Q+A szekciójában) azt nyilatkozta, hogy nem teljesen volt elégedett vele, de egyszerűen többre-jobbra nem jutott ideje. Akkoriban viszont elég jónak tartotta ahhoz, hogy megjelentesse. Viszont hangsúlyozta, hogy nem annyira fontos alkotás ez számára, mert abban az időben csak mellékesen foglalkozott vele.
 
Hallgassuk meg tehát ezt a különös kis albumot, az első Recoil kiadványt!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2616663248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása