Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Egy nyárias hangulatú mix

2022. május 11. - Szigi.
A harmadik lemezhez érkeztünk az Exciter The 12'' Singles Boxot bemutató sorozatunkban. Az I Feel Loved vinylek közül az első talán az egész kiadvány leghíresebb mixe, az I FEEL LOVED (DANNY TENAGLIA'S LABOR OF LOVE EDIT), ami rejtélyes módon nem található meg a Youtube-on, valamint egyéb más streaming szolgáltatón sem, így tehát most kivételesen a hosszabbik változatot mutatom.
 
Ez a mix remekül fémjelzi az egész Exciter-időszakot. A legendás amerikai producer, Danny Tenaglia már 1996-ban a Pet Shop Boys Before című dalához készült remixeivel is jelezte, hogy kiválóan ért a nyárias, enyhén latinos hangulatú house mixekhez, és az I Feel Loved mixei sem okoznak csalódást - olyannyira, hogy Grammy-díjra is jelölték az átdolgozásait! A mix jelentőségét jelzi, hogy két (!) videóklip (!) is készült az I Feel Loved általa készített mixeihez, ezek Dan-O-Rama mix néven voltak megtalálhatóak.
 
Milyen is ez a híres remix? Azonnal Dave érzéki baritonjával és az első versszakkal kezdődik - a basszus, egyelőre finoman pulzálva csak a refrénnél jön be. Aztán megérkeznek a dobok és a Tenaglia-féle ütősök is: kasztanyetta-szerű hangok a háttérben, majd beindul a táncos house-remix rész: igazi kései 90-es évek beli klubhangulat! Aztán jön egy nagy meglepetés: ekkortájt a DM - a remixei tekintetében is - igencsak ódzkodott a túl nyilvánvaló múltidézéstől, de itt bizony az Excerpt From My Secret Garden feledhetetlen szintihangjai tűnnek fel a versszakok közti résznél. És nagyjából ekkor tűnik fel (vájtfülűeknek persze korábban is), hogy a "latinos" dobalap - legalábbis az ütősök - pedig a Shout-ból ismerősek! Nem akármekkora múltidézés tehát, ami némiképp váratlan volt a nagyonis haladó Exciter-időszakban.Újra jön az első versszak, majd a refrén kicsit más hangnemben - aztán instrumentális rész után a második versszak, szintén más hangnemű refrénnel (enyhe "úúúú" vokállal a háttérben!). De aztán visszajön az Excerpt From My Secret Garden, majd jönnek az eredeti változat "Daft Punk" szerű szintijei; ezután pedig egyben következik a második és a harmadik versszak. A refrén után új szintitéma érkezik, egészen kiváló, hasonlít az Excerpt From My Secret Garden-re (főleg fürgeségében), de a más szintihangszín egészen emlékezetessé teszi a mix végét. Egy kis instrumentális levezetés és máris vége - kiváló, friss, igazi nyári hangulatú remix!
 
És - még egyszer: ez a hosszabb változata a mixnek, a vinylre a 8 percnél néhány másodpercnyivel rövidebb verzió került fel.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr7217829155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása