Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Everything Counts

2023. augusztus 22. - Szigi.
Három őrült dal után pont jókor jön az EVERYTHING COUNTS nyugalma a ma 40 éves Construction Time Again nagylemezen! A hódító, elegáns, Kraftwerkes lüktetésű dal védjegyszerű Depeche Mode kislemez és koncertsláger lett az évek során. Kiváló basszusok, ragyogó szintik, ezúttal finomabban adagolt indusztriális effektek jellemzik a dalt, emellett pedig élyen, öblösen énekelt, ereszkedő versszak, angyalian szárnyaló refrén, társadalmi egyenlőtlenségeket taglaló refrén. És persze himnikusan szárnyaló lezárás, amelyből ráadásul az albumverzióban duplaannyit kapunk, mivel kétszer olyan hosszú a dal utolsó szakasza. A dalt alaposan kielemeztem bő 1 hónapja, a kislemez megjelenésekor, ezért írok most csak ennyit: kiváló alkotás, és nagyon kell három szélsőséges dal után a Construction Time Again-en.

DANIEL MILLER
Mivel összevissza tekergettük-nyomogattuk a mintavételező gombjait, érdekes dolgok történtek... Az Everything Counts elején hallható kaparászás amolyan „vak tyúk is talál szemet” módra született. Két minta hangmagasságát véletlenül megváltoztattuk. Még nem igazán tudtuk, hogyan is kell használni a kütyüt. A minta elejéről indítottuk a gépet, az meg ezt a hangot adta ki magából, s tök jól szólt...

NEIL FERRIS
Számomra az Everything Counts nem csupán egy...egy remek dal, tökéletes kislemez stb... több, mert tökéletesen összefoglalja, hogyan is készült az album. A Depeche nagy lépést tett előre vele.

JÜRGEN KRAMAR [az Intercord tehetségkutatásért felelős vezetője]
Az Everything Counts egyike a kislemezes dalaik legjobbikainak. A dal lényegét az is megértheti, aki nem beszél folyékonyan angolul. A németek pontosan tudták, mit takar a szám címe. Az Everything Counts óriási sláger lett.

ALAN WILDER
Már a felvételekor éreztük, milyen „húzós” is a dal, a szövege pedig az átlagosnál jobbra sikeredett. Biztosan tudtuk, hogy kislemezes szám lesz belőle. A közönség nagyon kedvezően fogadta – talán még jobban is, mint azt vártuk.

ANDY FLETCHER
Ismét az élvonalba kerültünk vele – főleg Nagy-Britanniában, majd később a többi ország slágerlistáján is szépen menetelt felfelé. Mondhatjuk, hogy ez volt a mi „nagy dobásunk”...

DANIEL MILLER
Az Everything Counts nagyszerű popdal. Igaz, tele van a műfajtól idegen, szokatlan zajokkal, de attól még popszám, és nem is emlékeztet a korábbi dalaik hangzására. A felvételeket a Gardenben készítettük, majd a Sarm East stúdióba vonultunk át vele, hogy ott készíttessünk róla egy biztonsági kópiát, amivel majd Berlinben dolgozhatunk. A Sarm elég drága, de nagyon tuti stúdió volt. Emlékszem az ott dolgozó technikussegédre, akivel elkészítettük a másolatokat... Mi érdekesnek találtuk a lemezünket, ő azonban másképp fogalmazott: „Az életben nem hallottam még ilyet... Ez baromi jó!” Szinte extázisba esett tőle... Csak egy fiatal gyerek volt, érted, de hirtelen leesett a tantusz, hogy a vártnál sokkal többet kaptunk tőle ezzel a mondattal. Tudatosan igyekeztünk mind újabb és újabb hangokat létrehozni. Természetesen előfordult, hogy egy-egy dal szerkezete vagy szövege pont passzolt a hangszereléshez, de a szövegek nagy részét Mart már a mintavételezés előtt megírta. Szerencsés véletlenek egybeesésének nevezném, h gy a szövegek és a végleges formájukat elnyert dalok ennyire illettek egymáshoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr10018198187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása