Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A turné el se kezdődött, de Dave a börtönben - bő 30 éve kezdődött a Devotional Tour második szakasza!

2023. szeptember 15. - Szigi.
Néhány nappal ezelőtt volt 30 éve, hogy Québec Cityben elindult a Devotional Tour őszi-téli menetelése. A banda Észak-Amerikában kezdte meg a turnéját. A dolog viszont nem ment zökkenőmentesen, ugyanis Dave még a legelső koncert előtt rács mögé került.
 
De hát mi is történt? A helyi hírszolgáltató közleménye szerint: "David Gahant, a Depeche Mode brit popegyüttes énekesét testőrével együtt letartóztatták, miután dulakodásba keveredtek egy szállodai portással, de később elengedték őket - közölte a rendőrség. A Chateau Frontenac szállodában egy portást fejbe ütöttek, amikor hétfő este megpróbálta elmagyarázni a csoportnak, hogy a szállodában hamarosan véget ér az áramszünet. Gahan és Daryl Levy testőr ellen nem emeltek vádat, mert a szemtanúk ellentmondó vallomásokat tettek. A Depeche Mode kedd este Quebec Cityben járt, hogy megkezdje turnéjának észak-amerikai szakaszát."
 
Mit írt Daryl Bamonte a Devotional Tour Diaryban az esetről? "Ma este volt egy főpróba, és holnap este lesz az észak-amerikai turné nyitóestje. A szálloda ma küldött nekünk egy emlékeztetőt (franciául). Kessler lefordította. Lényegében az állt benne, hogy éjfél és hajnali 5 óra között minden áramot lekapcsolnak a szállodában, mert munkálatokat végeznek. Nem tudhatták volna ezt már akkor közölni velünk, amikor három héttel ezelőtt lefoglaltuk a szobákat? A feljegyzésben az is szerepelt, hogy extra "személyzetet" biztosítanak, hogy a sötétben "segítsenek" a vendégeknek a szobájukba jutni. Ezt kellett volna írni: "Több nagydarab, kövér, csúnya, ostoba, szolgálaton kívüli rendőr fog ipari erősségű zseblámpával világítani az arcodba, miközben francia nyelven trágárságokat vágnak a fejedhez, ezzel azt sugallva, hogy nincs jogod a szállodában tartózkodni, és így minden joguk megvan arra, hogy megtagadják a belépést azokba szobákba, amelyekért rengeteg pénzt fizettél.". Aláírta a vezetőség. Ahogy azt el tudjátok képzelni, közelharc következett, és Dave összeverekedett az egyikükkel. Ezt most a helyi börtön várótermében írom, miközben Kessler megpróbálja kihozni Dave-et és Darrell Ives-t (biztonsági főnök) óvadék ellenében. A zenekar egyik tagja börtönben van, és a turné még el se kezdődött! (Másnap): Ma Dave-vel voltunk a bíróságon. Minden vádat ejtettek. Annyira boldogok voltunk, hogy a bíróságról kifelé menet jégkrémet vettünk, lefotóztak minket, és ez a kép szerepelt a helyi újság címlapján. Vicces, nem? És este a koncerten Dave nagyon odatette magát, érezhette, hogy jónéhány vádpontban bűnös volt kis idővel korábban..."
 
A BONG magazin 1994-ben számolt be az eseményről, már meglehetősen bagatelizálva az eseményeket: "Annak a szállodának a vezetősége, ahol a zenekar megszállt, elmulasztotta tájékoztatni a zenekart és néhány vendéget a karbantartási munkálatok miatt két éjszakára tervezett áramszünetről. Ennek következtében Dave igencsak meglepődött, amikor egy vacsoraparti után néhány barátjával hazatérve sötétben látta a szállodát. Ahogy belépett a hallba, az egyik biztonsági ember, akit a szálloda az áramszünet miatt bérelt fel, odalépett hozzá, aki a sötétből előbukkant, és egy zseblámpával világított az arcába, hogy azonosítsa őt. Dave nyilvánvalóan nem látott semmit, és az egész helyzettől összezavarodva az ösztöneire hallgatott, és megütötte a fickót, mivel nem tudta, mi történik valójában. Valaki a szálloda személyzetéből hívta a rendőrséget, és Dave-et azonnal letartóztatták és a rendőrőrsre vitték. A helyzet gyorsan megoldódott, mivel a férfi elmagyarázta a rendőröknek, hogy azt hitte, hogy megtámadták, és önvédelemből cselekedett. Az egész incidenst szörnyű félreértésnek vették, és a vádakat ejtették."
 
Itt az MTV beszámolója egy későbbi rendőrségi incidensről: novemberben ugyanis Martint vitték el a rendőrök, mert túl hangosan hallgatta a rádióját. Ebben az alábbi MTV hírben viszont visszamenőleg megemlítik Dave bírósági esetét is.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr5618214419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása