Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

It Doesn't Matter, a szemérmes vallomás idegesítő zenével

2019. szeptember 24. - Szigi.
A Some Great Reward egy igencsak experimentális alkotása következik: a Martin által énekelt IT DOESN'T MATTER egy kellemes dal, de a néhol disszonánsnak tűnő hangszerelése nem teszi a legkönnyebben emészthető Depeche Mode-alkotások közé. A félinstrumentális, Martin "úúúú" hangjaival kísért levezetés figyelemre méltó! A dalszöveg Martin szemérmes és szabadságvágyó vallomása.
 
Nézzük, Daniel Miller hogy emlékezik erre a korszakra: "Amikor megérkeztünk Berlinbe, a Hansa Stúdióba, emlékszem, igazán jó atmoszféra uralkodott az együttesen belül. Bementünk a stúdióba egy nappal a hivatalos felvételi kezdés előtt, hogy mindent összerakjunk és előkészítsünk. (...) A 'Some Great Reward' albumon felvonultatott dalok szintén befogadhatók voltak, de maga az album hangzása más sokkal összetettebbé vált, hisz éreztük, fejlődnünk kell. (...) Akkoriban még nem igazán volt elterjedve a sampling (hang mintavétel) alkalmazása. Amikor elkezdtünk ezzel foglalkozni, teljesen új területre tévedtünk, nem igazán állt rendelkezésre semmilyen referencia. Bármit, amit csináltunk, új volt. Nagyszerű dolog volt, hisz tulajdonképpen a saját elképzeléseinket öntöttük egyedi formába. A 'Some Great Reward' munkálatai 1984 elején a Music Works stúdióban kezdődtek Highbury-ban, Észak-Londonban. Lévén, hogy Martin az Arsenal szurkolója, igazán otthon érezte magát. A felvételi technológiák nagyon gyorsan fejlődtek akkoriban, és szükségessé vált számunkra egy hatalmas kontroll szoba, amelybe fel tudtuk állítani az összes hangszert és mi magunk is befértünk."
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr415160710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása