Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

A dal, ami üvölt egy jobb refrénért - igen, Dave-nek ez a véleménye a Shake The Disease-ről!

2020. április 29. - Szigi.

Martin, 2003: "Sokat küzdöttünk ennek a dalnak a címével. Ugye az, hogy "shake the disease", csak egy kis sor a dalban. Azt hiszem, talán Daniel Miller mondta azt, hogy "ez olyan jól hangzik, mint egy cím". És ez megragadt. Nyilvánvalóan a dalból származik, de a többi sor olyan hülyén hangzott, mint pl. az, hogy "Understand Me".

Martin, 1985: "A Shake The Disease-zel most már végre sikert kell elérnünk az Államokban. A korábbi dance dalaink reménytelenül eltűntek. Szóval arra gondoltunk, hogy az amerikai piacot egy ilyen lassú, finom dallal próbáljuk betámadni".

Andy, 1989: "Ez egy olyan dal, amelyet már régóta játszunk. Minden alkalommal, amikor meghallom, a klipre emlékezem vissza. Nem tudom elfelejteni azt a klipet. Valamilyen gépben kellett állnom és hagynom, hogy az oldalamra döntsön. Semmi bizalmam nem volt az eszközben, azt hittem, hogy meghalok aznap"

Dave, 1985: "Ez megint egy olyan dal, ami szerintem egy ragyogó dal, csak nem adtunk neki elég időt a stúdióban. Turnéztunk és közben megpróbáltunk felvenni egy dalt a stúdióban. Ez volt az első kislemez, ahol semmi közünk nem volt a keveréshez."
Andy: "Amikor visszatértünk Amerikából, csomó dologgal nem voltunk elégedettek"
Dave: "Ez a dal szinte kiált egy hatalmas refrénért, de ezt nem kapja meg"
Alan: "Ez egy nagyszerű dal. Hatalmas slágernek kellett volna lennie, de így is jól teljesített. Ez egy olyan dal, amit többször meg kell hallgatnod."

Ha az előző Shake The Disease mixben nehezteltünk a vágásokra, akkor az EDIT THE SHAKE mix után talán még hálásak is leszünk a Remixed Extended finom megoldásaiért... Első (és második...) hallásra szinte koncepció nélkül vagdossa össze-vissza a dalt John Fryer brit producer (aki az első két DM nagylemezen hangmérnökként dolgozott). Valahogy azonban a dal tökéletes dallamosságán nem tud kifogni ez a meglehetősen "alternatív" megközelítés: a dallamosság még így megmaradt, sőt, mostanában ezt a Shake The Disease mixet meglepően sokat hallgatom, többet, mint a Remixed Extended-et. Talán Alannek is közel állt a szívéhez ez az újragondolás, mivel ő 1 évvel később, az 1+2 című szólólemezén nem az eredeti Shake The Disease-ből, hanem ebből a mixből ollózott bele a hangmintákból álló kompozíciójába.

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr1015646904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása