Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

40 éves a The Meaning Of Love!

2022. április 26. - Szigi.
Ma 40. éve jelent meg a Depeche Mode ötödik kislemeze, a THE MEANING OF LOVE! Ma mindent előszedünk, amit erről a kislemezről tudunk.
 
A The Meaning Of Love-ot meglepően korán, már 1982 legelején rögzítették Blackwing-ben, még Alan Wilder részvétele nélkül.. A dal producere a Depeche Mode és Daniel Miller volt, a hangmérnök pedig Eric Radcliffe és John Fryer. Elvileg már január 20.-án játszották koncerten, de február 10.-én tuti felcsendült Londonban. A korai változat némiképp eltért a később albumra kerülő verziótól.
 
A The Meaning Of Love nagy slágernek készült, ám az együttes korai szakaszának legnagyobb csalódását okozva Top 10-be se került (ráadásul eközben a DM-ből kivált Vince Clarke megalapította a Yazoo-t, és az Only You című beharangozó kislemezük a második helyen tanyázott a slágerlistán). Martin: "A 'The Meaning Of Love' megjelenésekor már akkora önbizalmunk volt, hogy csak na. Emlékszem, éppen Amerikából repültünk haza és a landolás után azon nyomban fel is hívtuk Danielt a slágerlistás helyzet állása miatt. Elutazásunkkor talán a 12. hely körül állt a szám és arra számítottunk, mire visszatérünk akár már a 2. helyig is eljut. Ezzel szemben, lecsúszott a 18. helyre - tudtuk meg Danieltől. Hát egyszerűen nem akartuk elhinni. Talán valamikor akkor kezdődhetett számunkra az úgynevezett popsztárság. Hála Istennek azonban ez nálunk mindig a kezelhető korlátok között maradt."
 
Az édeskés, bohókás dalhoz hasonló klip dukált. Martin így emlékezett vissza 2016-ban a Video Singles Collection DVD audio kommentárjai között: "Haha, ez jó! Akkoriban tulajdonképpen bábok voltunk a rendezők kezében. Itt ebben a klipben kvázi ez valóban igaz is. A videóklip új formátumnak számított. Mi mint együttes pedig szintén újak voltunk. Gyakorlatilag két éve kezdtük a pályát. Vélhetően Daniel (Miller) ajánlotta Julian Temple-t, mint jó rendezőt. Mi pedig lehetőséget adtunk neki. Vélhetően fél szemmel néztünk csak rá a forgatókönyvre, és mindössze annyi hozzáadott értékünk volt, hogy reggel időben megjelentünk a forgatáson, és megtettük, amit kértek tőlünk. Ez volt a séma a 80-as évek elején. Vélhetően ez volt a titka a rossz videóklip készítésnek. Ezért sikerült mind olyan rosszul, haha. Nem akarom kiemelni a többi közül Julian-t, mentségére legyen szólva elég gyatra dalhoz kellett klipet szállítania. Vélhetően utálhatta az egészet, ahogy mi is. Akkoriban tucat pop zenekar voltunk. Kísérletező időszak volt, még maguknak a rendezőknek is. Talán azt hitték bugyuta és bolondos klipeket kell készíteni. Egyszerre volt performance és önálló történet bennük. Nyilvánvaló, hogy a magunk részéről teljesen amatőrök voltunk. Valószínűleg annak örültünk, hogy megéltük karrierünk második esztendejét, és hogy egyáltalán foglalkoznak velünk. Vince (Clarke) már nem, míg Alan (Wilder) még nem volt velünk, hivatalosan. A második zenei korszakot indító kislemez, a 'See You' nagy sláger volt, nagyobb mint bármelyik dalunk azelőtt. A 'The Meaning Of Love' megjelenésekor azt hittük, miénk a világ. Talán ezerszer elmondtuk már ezt a történetet, de elmondom még egyszer. Amerikából tartottunk hazafelé, és felhívtuk Danielt a reptérről, hogy mi a helyzet a slágerlistán. Az előző héten léptünk fel a Top Of The Pops-ban, a dal a 12. helyen állt, és arra számítottunk, hogy onnan felfelé lép majd. Ehhez képest vissza esett, talán a 17. hely környékére. Vigasztalhatatlanok voltunk, haha. Meggyőződésünk volt, hogy ez képtelenség, és Daniel elnézett valamit. Így bele gondolva, azt hiszem, az lehetett a bukás oka, hogy túlságosan sokakhoz jutott el a klip, haha!" (a fordítások a HDMFC honlapjáról származnak).
 
Vannak a dalnak elszánt rajongói (majd ide is fognak kommentelni :D ), de szerintem is az egyik legfeledhetőbb Depeche Mode kislemez ez.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6117816615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása