Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

37 éves az It's Called A Heart - egy kis háttértörténet, hogy miért is lett ez a dal kislemez?

2022. szeptember 16. - Szigi.
Ma 37 éve jelent meg a zenekar által híresen utált IT'S CALLED A HEART kislemez! Nemrég viszont megjelent egy cikk a dal elkészüléséről, amiről megemlítenék néhány érdekességet.
 
Martin: "Az It's Called A Heart' egyike volt egy csomó dalnak, amit körülbelül idén (1985) áprilistól júniusig írtam. Az alapötlet elég homályos volt, mondhatni csak annyi, hogy írjunk egy dalt a szívről."
 
Martin a banda minden tagjának - és Daniel Millernek - adott egy-egy kazettát, új dalokkal, valamint aktuális kedvencek feldolgozásaival.
 
Az 'It's Called A Heart' demója kezdetben a legkevésbé népszerű volt, azok közül a dalok közül, amikből az új kislemezt ki kellett választani. Andy: "Martin körülbelül hat vagy hét dalt írt, és mivel jó dalszerző, mindegyik jó volt. Szóval nehéz döntés volt. Mindenkinek megvolt a saját kedvence, kissé kellemetlen módon. Az 'It's Called A Heart' demója viszont majdhogynem egy rock'n'roll paródiának tűnt".
 
Martin nem teljesen értet egyet: "Nem, nem volt igazán rock'n'roll - de a csapat néhány tagja így látta."
 
Az 'It's Called A Heart' elsősorban a tempója miatt nyerte meg a demóversenyt: a csapat úgy érezte, hogy az utóbbi időben több lassú kislemezük is volt, így ideje volt egy gyorsabb alkotásnak. "És egy kicsit optimistábbnak" - tette hozzá Andy.
 
Itt pedig a jól ismert klip:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr6017927221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása