Depeche Mode összes

Depeche Mode összes

Egy hódító út eleje: ma 40 éve lépett fel a Depeche Mode először az USA-ban!

2022. január 22. - Szigi.

Ma 40 éve először lépett fel a Depeche Mode az Egyesült Államokban. Az együttestagok különbözőképpen emlékeznek erre a történelmi eseményre:

Andy: "A Ritz Clubban játszottunk New Yorkban (1982. január 22. és 23.). Alan első fellépései voltak ezek. Az előző este a Top Of The Pops műsorán léptünk fel, csak azt nem tudom, hogy ebbe miért mentünk bele... A Mute úgy döntött, hogy Concorde-dal átrepít bennünket. Azt hiszem életünk legvacakabb koncertje volt. A felszerelés nem működött, éjjel fél háromig még színpadra semléptünk. A műsor után egy fickó kint odaszólt nekem: »Mi a franc történt veletek? Valaha tök jók voltatok.« Ekkoriban szedette le Dave a tetkóit. Öt vagy hat fellépésen felkötött kézzel énekelt, és hát egy frontembertől nem éppen ezt várnád. Kínos próbálkozások voltak ezek.”

Máskor Andy pozitívabban emlékszik az eseményre: "Olyan teltházunk volt, hogy 300 ember nem is tudott bejutni a koncertre.

Daniel Miller: "1982 januárjában játszottak a New York-i Ritz klubban, az első amerikai koncertjükön, ami fantasztikusan sikerült, és abszolút teltház volt. A koncertre a legtöbb ember a városon kívülről érkezett, és menő fiatal srácok voltak".

Dave: "Igen, péntek este, a Ritz nyitóestjén volt néhány problémánk. 11 dollárt kértek a belépésért. 11 dollárt? Az sokkal több, mint amennyit Angliában egy nagyobb koncertért kérnek. Ha bármi közünk lett volna ehhez az árhoz, közel sem lett volna ennyi. A tervek szerint a Hammersmith Odeonban fogunk játszani, amikor visszamegyünk, és a jegyek két font ötven és három font ötven között lesznek. Ez kevesebb, mint a fele az amerikai árnak, ráadásul otthon sokkal ismertebbek vagyunk".

Andy: "Annyira sok problémánk volt, a koncert előtt, a koncert alatt... ráadásul egyikünk sem tudta, mire számítson. De sokkal jobban sikerült, mint amire számítottunk. A közönség nagyszerű volt. Sokan voltak, akik nagyon szeretik az angol zenét, amit furcsának találtam, mármint ahhoz képest, amit errefelé a rádióban játszanak. Ezek az emberek nagyon amerikaiaknak tűnnek számomra. Nekem úgy tűnik, hogy sokkal hazafiasabbak, mint az angol gyerekek. Sokan beszélgetni akartak velünk, de senki nem kért tőlünk autogramot, csak csevegni akartak."

Egy 2015-ös Instagram bejegyzés alapján Moby jelen volt ezen a fellépésen, és játszották a kedvenc dalát, az Any Second Now-t. Elvileg ezen a koncerten nem volt ez a dal, de megállapíthatatlan, hogy Mobyt csalják meg az emlékei (ez a valószínűbb), vagy a DM ennyire eltért a See You Tour elején a szokásos setlistjétől...

A Dizzy and the Romilars volt az előzenekar. Felvétel, vagy kép nem maradt a fellépésről.

 dm828282.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://depechemode.blog.hu/api/trackback/id/tr2816821292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása